Zorunlu askerliğini yaparken şüpheli bir şekilde ortadan kaybolan er Osman Karadeniz olayıyla ilgili herhangi bir soruşturma başlatılmadığı bildirildi.  

İzmir-Buca Merkez Komutanlığı'nda askerlik yapan ve 10 günü önce ortadan kaybolan er Osman Karadeniz'in ailesi, Ege Ordu Komutanlığı Askeri Savcısı ve İzmir Cumhuriyet Başsavcısı ile görüştü.

Görüşmede aile fertlerine İHD Ege Bölge Temsilcisi Avukat Ali Aydın da eşlik etti. Görüşme sonrası konuşan Avukat Ali Aydın, İHD olarak Genel Kurmay Başkanlığı başta olmak üzere bir çok kuruma olayla ilgili dilekçe gönderdiklerini belirterek, Askeri Savcının kendilerine, Ege Ordu Komutanlığı'na gönderdikleri dilekçenin halen ulaşmadığını söylediğini aktardı.

Askeri Savcının Karadeniz'in akıbeti hakkında herhangi bir bilgisinin olmadığını da söylediğini belirten Aydın, İHD'nin gönderdiği dilekçe ellerine ulaştığı zaman Askeri Savcılığın soruşturma başlatacağını söyledi.

Cumhuriyet Başsavcısı ile yapılan görüşmeye de değinen Aydın, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı'nın ise soruşturma başlatmak için Karadeniz'in birliğinden ayrıldığına dair yazı istediğini söyledi.

Osman Karadeniz'in babası Veysi Karadeniz ise oğlunun akıbetini merak ettiklerini ve hayatından endişe duyduklarını ifade ederek, "Cumhuriyet Başsavcısının istediği kışladan çıkış belgesini almak için Merkez Komutanlığı'na gittik. Bize adli savcıların bu işe müdahale edemeyeceğini söylediler ve belgeyi vermediler. Kendileri soruşturacaklarmış" dedi.

10 gün önce ortadan kaybolan er Karadeniz için emniyete başvuran aileye 'gidin dağda arayın' denmişti!(DİHA)