Gezi Parkı davasından beraat eden ve daha sonra hakkında açılan 15 Temmuz askeri darbe girişimi soruşturması gerekçesiyle tekrar tutuklanan iş insanı Osman Kavala’nın avukatları tutukluluğa itiraz etti.

Avukatlar Prof. Dr. Köksal Bayraktar, Deniz Tolga Aytöre ve İlkan Koyuncu, birinci yargı paketi ile kanunlaşan soruşturma aşaması için azami tutukluluk süresi olan iki yıllık sürenin bugün itibarıyla dolduğunu belirtti.

AİHM'nin ihlal kararının tutuklamaya konu suçlamayı da kapsadığını ifade eden avukatlar, derhal salıverilmesi gereken Kavala'nın tutuklandığını hatırlattı.  Tutuklama kararında yer alan Osman Kavala'nın Henri Barkey ile görüştüğünü iddia edilen günlerde, ikisinin farklı şehirlerde olduğunu vurgulayan avukatlar, şunları belirtti: “Bu hususun 2017 senesinde yapılan Emniyet sorgusunda sabit olduğu, tutuklamaya gerekçe olarak gösterilen kaçma şüphesine ilişkin hiçbir delil ileri sürülemedi.”

Avukatlar bu gerekçeler ile 2017 senesinde gözaltına alınan Osman Kavala'nın kaçma şüphesinden söz edilemeyeceğini belirterek, tahliye talebinde bulundu.