Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Charlie Hebdo saldısını şiddetle kınadığını ve başta Fransız halkı olmak üzere tüm insanlık ailesinin acısını paylaştığını söyledi.

Charlie Hebdo saldısını  tasvip etmelerinin mümkün olmadığını belirten Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Hiç kimse ve hiçbir Müslüman, ifade özgürlüğünü istismar ederek Hz. Peygambere karşı yapılan saygısız ve seviyesiz düşüncelere karşı onun asla tasvip etmeyeceği çirkin yöntemlerle karşılık veremez” dedi.

Görmez, “Bu saldırı sadece Fransa’ya, Avrupa’ya, batıya karşı işlenmiş bir saldırı değildir. Dünyanın barışa değer veren bütün insanlarına karşı işlenmiş bir saldırıdır. Derin bir üzüntü içindeyim. Şiddetle kınıyor başta Fransız halkı olmak üzere bütün insanlık ailesinin acısını derinden paylaşıyorum” dedi.

Görmez, “Müslümanlar olarak terör ve şiddete dayalı hiçbir eylemi tasvip etmemiz mümkün değildir. Bu saldırı, İslam’ın ve bu yüce dine mensup Müslümanların kendisine doğrudan yapılmış bir saldırıdır. İslam Peygamberi Hz. Muhammed’in (S.a.v.) adının kullanılarak bir intikam duygusu ile yapıldığı söylenen bu katliam, aslında Hz. Muhammed’in (S.a.v.) bütün insanlığa kazandırdığı yüce değerleri yok etmeye yönelik açık bir saldırıdır” diye konuştu.