Hükümet Sözcüsü Numan Kurtuluş'un, Ankara Katliamı'nda yaşamını yitirenlerin ailelerine dair "Maaş bağlayacağız" sözlerine ailelerin tepkisi dinmiyor. HDP Milletvekilli Adayı Kübra Mollaoğlu'nun yakınları "kan parası dağıtmaya başladılar" diyerek açıklamaya tepki gösterdi.

Ankara'da yapılamak istenen Barış Mitingi'ne dönük gerçekleştirilen saldırı sonucu yaşanan katliamın hesabını vermeye yanaşmayan Hükümetin, saldırıda yakınlarını kaybedenlerin ailelerine adeta "rüşvet" niteliğinde "Maaş bağlayacağız" açıklamasında bulunmasına dönük tepkiler her geçen gün büyüyor. Henüz yasını tuttukları yitirdikleri yakınlarını acısı dinmeden gelen bu açıklamaya aileler öfkeli.

Genç yaşında katliamda yaşamını yitiren İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencisi Güney Doğan'ın babası Mustafa Doğan, "devletin parasına değil, evlatlarına ihtiyaçları olduğunu" söyleyerek tepkisini dile getirdi.

Yaşadıkları acının zaten kendilerine yettiğini, bu yüzden devletin kendilerini rahat bırakılmasını istediklerini söyleyen baba Doğan, "Katillerin parası onların başına çalınsın, evlatlarının kefen parası olsun. Evlatlarımız topraklarında rahat uyusunlar, onları rahat bıraksınlar. Bizim acımız bize yetiyor. Yeter ki mezar taşlarımızı ve mezarlarımızı rahat bıraksınlar. Yeter ki ölülerimize dokunmasınlar. Yeter ki ölülerimizi sokakta arabaların arkasına bağlayıp gezdirmesinler" dedi.

'ONLARIN VERECEĞİ PARA BENİM BABAMI GERİ GETİRMEZ'

Yaşamını yitiren Vahdettin Ozgan'nın oğlu Çiya Ozgan da devletin, IŞİD ile işbirliği yaptığının ortada olduğunu belirterek, devletin parasına ihtiyaçlarının olmadığı kaydeden Çiya, "Maaş bağlayarak, rüşvet vererek bizi susturamazlar" diye konuştu. Ozgan, sözlerinin 'Biz önce öldürürüz sonra da bir şekil de yatıştırırız' anlamına geldiğini söylediği Kurtuluş'a, "Onların vereceği para benim babamı geri getirmez" sözleriyle yanıt verdi.

Devletten yapılan katliamın hesabını soracaklarını söyleyen Ozgan'ın kardeşi Kerem Ozgan ise "Bizim verdiğimiz can, bizim verdiğimiz bedel, bu halkın barışı ve özgürlüğü için verilmiştir" diyerek yapılan açıklamanın saygısızlık olduğunu belirtti.

HDP İstanbul Milletvekilli adayı Kübra Mollaoğlu'nun yeğeni olan Murat Mollaoğlu da, Kübra'nın ezilen halkların şehidi olduğunu belirterek, hükümetin parasını kabul etmeyeceklerini ifade etti. Mollaoğlu, "Çünkü katledenler onlar öldürenler onlar" dedi.

"Yalancı Başbakan'ın, yalancı yardımcısı yine iş peşinde, yine oy toplama peşinde. Şimdi de kan parası dağıtmaya başladılar" diyen Murat Mollaoğlu, yapılan teklifin kendileri için hakaret olduğunu kaydetti. (DİHA)