Ankara Katliamı'nda hayatını kaybeden Resul Yanar’ın babası Cafer Yanar, olanlara rağmen yine de barış istediklerini, savaş istemediklerini söyledi.

Resul Yanar’ın Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde Azimli Mahallesi’nde oturan babası Cafer Yanar, şunları söyledi:

"Biz barış için bağırıyoruz, çağırıyoruz. Ne diyeyim, yalvarıyoruz. Peşimizi yine bırakmıyorlar yine bırakmıyorlar. Ne yapacağız. Biz barış istiyoruz, savaş istemiyoruz. Savaştan kimse bir şey anlamaz ki. Kimsenin kârı yoktur. Barıştan, kardeşlikten güzel ne var. Ankara’da tuzak hazırlamışlar. Biz bunu biliyoruz. Ama biz yine barış istiyoruz. 10 tane gitse, 20 tane gitse 100 tane de gitse biz yine barış istiyoruz. Hainlerin Allah belasını versin. Allah’ın izniyle yine bir gün uzağa giderler. İnşallah onlar da aynı acıyı çekerler. Allah büyüktür. Eğer, Selahattin Demirtaş deseydi, ‘Biz seni başkan yapacağız’, biz bugünleri görmezdik. Başkanlık istiyor adam, 400 milletvekili istiyor. Sevdirsin kendini millete 400 milletvekili versin."

Ankara’daki patlamada hayatını kaybeden üç kişinin ikisi, Saruhanlı ilçesi Azimli Mahallesi’nden. Azimli Mahallesi’nden olan inşaat işçisi Resul Yanar evli 4 çocuk babasıydı. Hayatını kaybeden inşaat işçisi Emin Aydemir de evli ve 5 çocuk babasıydı. Yanar ve Aydemir'in cenazeleri Azimli köyünde toprağa verilecek.