Samsun'dan postaya verdiği ve kendini "KATASAMO Gençleri" olarak adlandıran tehdit mektuplarını BDP Milletvekili Sırrı Sakık, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, yazar Cafer Solgun ile çeşitli yazar, rektör ve savcılara gönderdiği iddia edilen şüpheli, polisin yaptığı çalışma sonucu yakalandı. 

 

Tehdit ve hakaret içeren mektubun Samsun'dan gönderilmesi üzerine Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Sırrı Sakık'a 5 Ocak 2012 tarihinde Samsun'dan postalanan mektubun gönderen bölümünde el yazısıyla "KATASAMO" yazdığı, alıcı kısmında ise Sırrı Sakık TBMM Bakanlıklar Ankara adresinin yer aldığı öğrenildi. Sırrı Sakık'a gönderilen tehdit mektubunda, "Aziz vatanımızın satılmış, nankör vatan hainine. Dikkat et seni uyarıyoruz. Bu bir uyarı mektubudur. Seni çok yakından izliyoruz. Bedelini sen düşün" ifadelerinin yer aldığı belirtildi.

 

Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından özel ekip oluşturuldu. Mektupların postaya verildiği Samsun'daki PTT şubelerindeki güvenlik kamerası kayıtları tek tek incelendi. Antalya polisi ile bağlantılı yapılan çalışmalar sonucu Samsun polisi, kısa sürede mektupları gönderenin Samsun'da bir lisede görev yapan bayan öğretmen M.K. (57) olduğunu tespit etti. M.K.'yi yakın takibe alan polis, herhangi bir örgütle ve siyasi bağlantısının olup olmadığını takibe aldı. Çok kapsamlı yapılan soruşturmada hiçbir örgütlü ve siyasi bağlantı tespit edilmedi. M.K.'nin evinde yapılan aramada ise konu ile alakalı dokümanlar ele geçti. Terörlü Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan M.K.'nin gazete ve televizyonlarda çıkan haberlerden etkilenerek, milli duyguları kabardığı için söz konusu mektupları yazıp gönderdiği ve kişilerin ellerine geçmeyeceğini düşündüğü ileri sürüldü. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki ifadesi tamamlanan M.K., bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. M.K.'nin mektuplara yazdığı KATASAMO'nun anlamının ise, "Kemal Atatürk Samsun Ondokuz Mayıs"ın kısaltılması olduğunu söylediği öğrenildi. M.K.'nin ayrıca ünlü tiyatro sanatçısı Levent Kırca'nın akrabası olduğu ileri sürüldü.

 

SERBEST BIRAKILDI

Bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edilen M. K., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.(Haberler.com)