Meclis Genel Kurulu Katar mesaisi yapacak. Türkiye-Katar arasında imzalanan iki askeri anlaşma Genel Kurul’a indiriliyor.

Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde zeytinlik alanlarının yatırıma açılmasını düzenleyen ‘Üretim Reformu Paketi’ yer alıyor. Salı günü paketin geneli üzerinde başlayan görüşmelere zeytin üreticilerinden gelen tepkiler üzerine ara verildi. Bu arada hükümet, sektör temsilcileri ile tekrar görüşecek. Talepler, itirazlar ele alınıp bir ortak yol bulunmaya çalışılacak.

Bu arada Genel Kurul’un gündeminde bir değişiklik daha yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katar’a dönük yaptırımların kabul edilemeyeceği açıklamasının ardından daha önce imzalanmış iki askeri anlaşma Meclis gündemine alındı.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, akseri ilişkilerin geliştitilmesi amacı taşıyan bu anlaşmalar şunlar:

“- Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Katar Devleti Hükümeti Arasında Katar Topraklarında Türk Kuvvetlerinin Konuşlandırılmasına İlişkin Uygulama Anlaşması ile Anlaşmanın Tadili Hakkında Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı.

– Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Katar Devleti Hükümeti Arasında Jandarma Eğitim ve Öğretimine İlişkin İşbirliği Protokolünün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı.” 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar’la yaşanan kriz sonrası yaptığı ilk açıklamada, “Katar’a karşı başlatılan yaptırımları doğru bulmadığımızı peşinen ifade etmek istiyorum. Terör örgütlerine karşı etkin bir mücadele verdiğini yakinen bildiğimiz Katar’ın bu şekilde izole edilmeye çalışılması hiçbir sorunun çözümüne katkı sağlamayacaktır. En kısa sürede Katar’a yönelik tüm yaptırımların kaldırılacağını ümit ediyorum” demişti.