"Gericiliğe, emperyalizme ve darbecilere boyun eğmeyeceğiz" çağrısıyla binler bir araya geldi.

Kartal'da gerçekleşen mitinge Berkin Elvan'ın ailesi, işten atılan Avcılar Belediyesi işçileri ve çok sayıdıda yurttaş katıldı.

Kartal Meydanı'nda miting Nihat Behram'ın şiiriyle başladı. Şair Behram, 1976'da Sultanahmet meydanında yapılan büyük anti-faşizm mitinginde okuduğu "Dövüşe dövüşe yürünecek" şiirini tekrar seslendirdi.

Komünist Parti (KP) Merkez Komite üyesi Kemal Okuyan, Che Guevara tişörtüyle sahneye çıkarak bir konuşma yaptı. Okuyan, “Darbe girişimine karşıyız ama darbenin bugünkü siyasi iktidar AKP'yi aklamak için fırsata dönüşmesine de karşıyız. Mecbur muyuz Erdoğan'la Fethullah arasında tercih yapmaya?” ifadelerini kullandı.

LEVENT ÜZÜMCÜ: MÜCADELE ETMEYE İHTİYACIMIZ VAR

Kemal Okuyan'ın ardından sahneye tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü çıktı. Üzümcü, şunları söyledi:

"Kötülüğü bildiği gördüğü halde görmezden gelen ve destekleyen bu yığın ilk fırsatta bize aynı kötülüğü yapmaktan çekinmeyecektir. Peki o zaman ne yapmalıyız? Oysa ki her şey daha yeni başlıyor. Hiçbir şey yapmadığı halde, savaşta sanki yorgun düşmüş gibi bir hali var bazılarımızın. Bazılarımızsa elindeki sihirli değnekle dokunacak gibi bir beklentide. Kimimiz ölümden medet umar halde, sanki bir şey olacak ve bir anda her şey iyi olacak o beklediğimiz aydınlık yarınlar sizin dışınızda birileri tarafınan getirilecek öyle mi? Yok öyle yağma.

“Dostlar haklı olduğumuza inanmanız bir işe yaramıyor görüyorsunuz kendi yarattığımız küçük yaşam alanları da bize huzur vermiyor boğulacak gibi oluyoruz. Laftan, serzenişten çok daha fazla sahada mücadele etmeye ihtiyacımız var. Sizler gibi aydınlık yarınlara inanan vicdanlı insanları daha fazla hissetmeye ihtiyacımız var. Birbirinize merhaba demekten imtina etmeyin. Gücünüzün farkında olun arkadaşlar dostlar yoldaşlar bir başkası yok sadece siz varsınız. Lütfen yılmayın allahaşkına boyun eğmeyin."

* Bu haberde soL Haber Platformu'ndan yararlanılmıştır.