Kars Belediyesi Eş Başkanları Şevin Alaca ve Ayhan Bilgen, önceki dönem Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'dan  devaldıkları Kars Belediyesi’nin mevcut durumunu Kars halkıyla paylaştı.

Kars Belediye binasına asılan pankartta belediyenin borcu, ekipmanı ve personel sayısına dair bilgi verildi.

Kars Belediye Eşbaşkanları Alaca ve Bilgen, seçim kampanyası döneminde şeffaf belediyecilik vurgusu yaparak halkın yönetime katılacağını ifade etmişti.

Kamuoyunun bilgisine sunulan verilere göre, Kars Belediyesi’nin mevcut durumu şöyle:

Toplam borç: 338.380.000

Toplam araç: 102

Arızalı araç:    39

Hacizli araç:    7

Kadrolu- sözleşmeli personel sayısı: 197

Şirket personeli: 650

Öte yandan, Kars’ta en çok tartışılan konulardan birisi MHP döneminde belediye alınan bankamatik personeli. HDP Eşbaşkanlarının Kars Belediyesi’ni devralmasının ardından Kars Belediyesi’ndeki işe düzenli giden personel sayısında büyük artış yaşandı.

Belediye’deki bir çok birimde personel fazlası bulunuyor. Kars halkının tepki gösterdiği konulardan biri ise rüşvet aldığı iddia edilen birim amirleri.

‘İLGİLİ BİRİMLERDEN İSTEDİĞİMİZ BİLGİLERİ HIZLI BİR ŞEKİLDE ALAMIYORUZ’

HDP Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca, birim amirlerinden yeterli bilgiyi alamadıklarını ifade etmişti.

Alaca, “Göreve geldiğimiz günden itibaren durum tespiti yaptığımızı ifade etmiştik. Ancak ne yazık ki belediyenin kurumsal bir yapıyı oluşturamamış olmasından kaynaklı olarak durum tespitimizde oldukça ağır ilerlemekte çünkü ilgili birimlerden istediğimiz bilgileri hızlı bir şekilde alamıyoruz bu da dolayısıyla çalışmalarımızı ve iç organizasyonumuzu oluşturmada bizi yavaşlatıyor” demişti.

Geçtiğimiz günlerde bankamatik personeline sair sıkıntılara değinen Eşbaşkan Bilgen, Personelle ilgili çalışmayan, daha önce işe gelmediği ihbar bulunan personelle ilgili şuana kadar bize ulaşan bilgi notu, ihbar, tanıklık talebi ve iş yerindeki kendi personellerimizin verdiği tepkilerle 150 ile 200 arası bir rakama ulaşmış durumdayız” ifadelerini kullandı.

Tespit edilen personelle ilgili idari soruşturma açacaklarını ifade eden Bilgen,“Ya da idari soruşturma başlatacağız müfettişlere anlatacaklar. İç denetim uzmanlarına anlatacaklar. Gerçekten gelmişler mi çalışmışlar mı. Kamera görüntüleriyle onlar ispat etmek zorunda kalacaklar. Biz şuana kadar bu işi uzlaşma yoluyla çözmek için gereken anlayışı gösterdik. Bundan sonra hukukun gereği yapılacaktır. Bundan sonra bize hiç kimse farklı referanslarla gelmesin. Geçtiğimiz haftalarda partililerimiz ve özel tanıdıklarımız üzerinden 7 ay gelmeyip şimdi gelmeye başlayan personeller var ve şöyle şeyler duyuyoruz, MHP’li belediye vardı onun için gelmedik. Böyle bir şey yok arkadaşlar. Çalışanın hukuku partilere göre değişmez” dedi.

Demokrat Haber/Kars