Kars’ta Tebliğ Cemaati üyesi olduğu öne sürülen 6 Ürdün, 1 Bahreyn ve 2 Türkiye vatandaşının olduğu, cübbeli 9 kişilik grup tedirginlik yarattı.

Kars Güncel’in haberine göre, Kars'ta Şehitler Mahallesi’nde bulunan Şehitler Camisi’nde son günlerde giyindikleri sarık ve cübbeleri ile dolaşan ve yabancı dille konuşan 9 kişi camii içerisinde yatak ve battaniyelerini serip, mutfak malzemelerini de camii içerisinde koyarak burada yatıp kalkmaya başladı.

Durumdan rahatsız olan mahalle sakinleri ve cami cemaati durumu polis ekiplerine bildirdi.

Gece saatlerinde Kars İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Yabancılar Şube Müdürlüğü ekipleri alınan ihbar doğrultusunda Şehitler Camisine operasyon düzenledi.

Camiye operasyon düzenleyen polis ekipleri 6 Ürdün, 1 Bahreyn ve 2 Türkiye vatandaşından oluşan ve kendilerine Tebliğ Cemaati adını verdikleri kişilerin kimlik ve pasaportlarını inceledi.

Polis ekiplerinin yaptığı kimlik tespiti ve inceleme işlemleri devam ederken, cemaat üyelerinden Türkiye vatandaşı,  "Bizlerin burada Cami içerisinde yatabilmemiz için İl Müftlüğü'nden gerekli izni aldık" iddiasında bulundu.

Kars'ta il merkezi, ilçeler ve köyler dâhil olmak üzere kapı, kapı dolaşarak İslamiyet'i tebliğ ettiklerini mahalle sakinleri ve cami cemaatine aktaran 9 Kişilik Tebliğ Cemaati üyelerinin İslamiyet ve Müslümanlık konuları üzerinde açıklamalarda bulundukları iddialar arasında.

Öte yandan, Tebliğ Cemaati üyeleri, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

TEBLİĞ CEMAATİ

Müslümanları Sünnî İslâm'a çağırmayı ve uyandırmayı hedefleyen küresel bir hareket olup özellikle  ibadet, kıyafet ve şahsî tavırlara ağırlık veriyor.

Hareket, 1927'de Muhammad İlyas al-Kandhlavi tarafından Hindistan'da başlatıldı. Belirtilen temel amacı, sosyal ve ekonomik spektrumlar genelinde Müslümanlara uzanıp İslâm'ı grubun anlayışı ile uyumlu hâle getirmek için temelden çalışarak İslâm'ın manevî reformudur. Tebliğ Cemaati'nin öğretileri "Altı Esas"'ta toplanır (söz, namaz, ilim, Müslüman'a ikram, niyette ihlas, dava ve tebliğ). Tebliğ Cemaati, Müslümanların devamlı olarak kötüyle mücadele manasında manevî cihad hâlinde olduğunu, seçilen silâhın dâvah (misyonerlik) olup muharebelerin "insanların kalbinde" kazanılıp kaybedildiğine inanır.

Cemaatin 210 ülkede 20 milyonun üzerinde takipçisi olduğunu iddia ediyor.

(Kaynak: Kars Güncel)