Kars Belediyesi’nin toplu ulaşımı kolaylaştırmak için düzenlediği ihale, durumdan rahatsız olan dolmuşçuların belediyeyi basarak ihale komisyonu üyelerini darp etmesi sonucu ertelendi.

“DOLMUŞÇULAR KENDİ GELECEKLERİNİ DÜŞÜNÜYOR

Konuya dair açıklama yapan Kars Belediyesi, “Dolmuşçu esnafının bugün kendi geleceğini düşünerek vatandaşı mağdur etmesi durumunda, bizimde öncelikle şehrimizde toplu ulaşımdan faydalanan halkımızı düşünme ve hizmet verme zorunluluğumuz vardır. Belediyecilik görevini yürütürken mevcut yasaların dışında herhangi bir yetki kullanmamız mümkün olmamakla birlikte hiçbir toplu taşıma hattı da sınırsız kazanılmış bir hak değildir. Yarın yapacağımız toplu taşıma ihalesini kazanan firma olursa, aynı firmayla modern taşımacılığın gerektirdiği ve hemşerilerimizin hak ettiği biçimde şehrimizdeki toplu ulaşım hizmetinin planlamasını yapacağız” denildi.

“İHALE YAPILAMAZSA BELEDİYE ÜCRETSİZ TOPLU TAŞIMAYA BAŞLAYACAK”

Kars Belediyesi’nin halka hizmet vermesinin önünde kimsenin durmayacağı belirtilen açıklamada, “Belediyelerin yetki ve sorumluluklarından olan halka toplu ulaşım hizmeti vermek aynı zamanda görevidir de. Bu çalışma kanunlarla belirlenmiş şekilde uygun olarak ya hizmet satın alma usulüyle yapılacak veya da Belediyenin kendisi doğrudan bu hizmeti vatandaşa sunacak. Kars Belediyesi tarafından yapılması planlanan ve ihale ile gerçekleştirilecek olan ilgili hizmet satın alımının tamamlanamaması durumunda; Belediyenin mevcut araçları ile vatandaşlarımızı mağdur etmeden hizmet vermeye devam edilecek. Şu anda kontak kapatarak taşımacılığı durduran dolmuşların taşıma yaptığı hatlarda da Kars Belediyesi araçlarıyla ücretsiz taşıma yapılacaktır. Şehrimizde kimse kendi çıkarını dayatarak baskı ve oldu bitti tavrı ile hukuksuz uygulamaları kabul ettiremeyecek” denildi.

BİLGEN: BİR ŞEHRİN KADERİ BİRKAÇ AİLENİN ÇIKARINA FEDA EDİLMEYECEK

Konuyla ilgili sosyal medyadan açıklama yapan Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, “İhaleye girip girmemek herkesin kendi tercihidir ama bugüne kadar ihalenin yapılmamış olması İçişleri Bakanlığı müfettişleri ve Sayıştay raporlarında açıkça kamu zararı suçu olarak tespit edilmişken yasal sürecin tamamlanmasını engelleyen her girişim suça ortaklıktır” dedi. Bilgen sonrasında paylaştığı mahkeme kararında, dolmuşçuları kastederek, “Bir şehrin kaderi bir kaç ailenin çıkarına feda edilmeyecek” dedi.

Kaynak: Dokuz8 Haber- Gazete Emek