Kars Belediyesi’ne önceki gün gelerek güvenlik personeline hakaret ettikten sonra ofisteki eşyaları parçalayan saldırganlardan Zafer Bakırhan, Ferdi Eyan ve Yasin Arslan ifadeleri alındıktan savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

DALGA GEÇER GİBİ

Emniyette “Devlet malına zarar verme” suçundan gözaltına alınan üç kişinin ifadeleri ise dalga geçer cinsten. Zafer Bakırhan emniyette verdiği ifadede şunları söyledi:

“Yanımdaki arkadaşlarım Ferdi Eyan ve Yasin Arslan isimli kişilerle akşamüstü saatlerinde Kars Belediyesi Mor Cafe’ye giderek, o an orada görevli güvenlik personeline Ayhan Bilgen’in orada olup olmadığını sordum. Görevliler Bilgen’in kendisinin orada bulunmadığını söylemesinin ardından ayrılarak arkadaşlarımla beraber Kars Belediyesi başkanlık binasına gittik. Başkanlık girişinden içeri girerek oradaki nöbette olan güvenlik görevlilerinden Ayhan Bilgen’in numarasını isteyerek nerede olduğunu sordum. Görevlinin telefon numarasının kendinde olmadığını, hafta sonu olduğu için Ayhan Bilgen’inde orada bulunmadığını söylemesi üzerine dışarı çıktık.”

AYAKLARI MASAYA TAKILMIŞ!

Belediyede girişindeki güvenlik ofisindeki masa ve sandalyeleri kırması ile ilgili de konuşan Bakırhan adeta dalga geçer gibi, “Arkadaşlarımla birlikte dışarı çıkmak üzere hareket ettiğimizde güvenlik personelinin oturduğu masaya ayağımın takılması sonucu masa kırıldı. Sonrasında yanımdaki iki arkadaşımla birlikte kurumdan ayrıldık” ifadelerini kullandı.

SUÇ DUYURULARI SONUÇSUZ KALDI

Söz konusu kişilerin daha önce de belediye eşbaşkanları, başkan yardımcılarını tehdit ettikleri, açık adres gösterdikleri ancak yapılan şikayet sonrası ifadeleri alınarak serbest bırakıldıklarını belirtildi.

Eşbaşkan Şevin Alaca, “Bu saldırganlar bizi takip ediyor, tehdit ediyor, evimizin önüne kadar gelerek bizi tehdit ediyorlar.  Birçok kez suç duyurusunda bulunduk ama ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılıyorlar” demişti.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı