KCK Yürütme Konseyi üyesi Mustafa Karasu, Paris'teki katliamla PKK yönetiminin hedeflendiğini iddia ederek, Fransa'nın bu işin arkasındakileri bildiğini ancak açıklamak istemediğini söyledi. ANF’nin haberine göre Karasu, "Büyük ihtimalle Fransa ile Türkiye pazarlıklar yapıyor, anlaştılar. Herhalde Suriye üzerinde anlaştılar, başka konularda anlaştılar" dedi.

Nuçe TV'de Pazar akşamı yayınlanan Gündem programına röportaj veren KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, 9 Ocak'ta Paris'te üç Kürt kadının katledildiği saldırıyı değerlendirdi. Katliamın Türkiye ile bağlantılı olduğunu kaydeden Karasu, "En hafif deyimle bizim düşüncemiz; bu katliam fark edildi, ama Avrupalılar göz yumdu" tespitinde bulundu. Karasu, Fransa'yı doğrudan bu işin içinde olmakla suçlamadıklarını ancak, olayı netleştirmezse töhmet altında kalacağını söyledi. Karasu, katliam ardından her iki ülke arasında Suriye konusunda pazarlıklar yapıldığına da işaret etti:

KATLİAMIN TÜRKİYE İLE İLİŞKİSİ AÇIKTIR

“Eğer PKK açısından önemi olan PKK’nin kurucusuna yönelik bir katliam oluyorsa o zaman demek ki hala Kürt sorununun çözümü konusunda değil, Kürt özgürlük hareketinin tasfiye edilmesi konusunda bir irade söz konusudur. Çünkü bu katliamın ucu Ankara’ya kadar gitmektedir. Katliam içinde yer aldığı tespit edilen şu anda tutuklu olan kişi defalarca Ankara’ya gidip gelmiştir. Düşüncesi milliyetçi-şöven bir kişiliktir. Zaten herhangi bir kişiye bu katliamı yaptıramazlar. Ancak böyle şöven milliyetçi bir kişiyle bu tür bir katliam yapılır. Herhangi bir polis memuru da yapamaz. Herhangi bir asker de yapamaz. Ancak böyle ideolojik düzeyde yetiştirilmiş PKK düşmanı, Kürt düşmanı olan kişilere yaptırılabilir. Bunu da ancak istihbarat örgütleri organize edebilir. Olayın organize olduğu ortaya çıkıyor. Türkiye ile ilişkisi açıktır. Türk devleti içinde hala bu tür katliama yönelen kişiler varsa bu tür planlı öldürmeler yapılıyorsa demektir ki ortada devletin veya hükümetin bir çözüm projesi yoktur. Bu anlaşılır. Eğer katliam açığa çıkarılmazsa bu katliamı yapanlar hatta bu katliam gibi katliam gerçekleştirenler açığa çıkarılıp teşhir edilip mahkum edilmezse Kürt sorunu çözülemez. Çünkü Kürt sorununun çözümünü istemeyen, hala Kürt halkının iradesini kırmak isteyen Kürt Özgürlük Hareketi’ni tasfiye etmek isteyen güçler var. Çözüm isteyen değil de savaş isteyen savaşla Kürt halkının iradesini kırmak isteyen güçler var demektir. Bu güçlerin olduğu yerde de sorun çözülebilir mi? Bu güçler öyle herhangi bir yerde değil devletin içinde istihbarat örgütlerinin içindeyse bu düzeyde bir katliamsa o zaman ne kadar uğraşırsanız uğraşın böyle bir çözümü gerçekleştirmek mümkün değildir.

FRANSA İLE TÜRKİYE PAZARLIK YAPIYOR, ANLAŞTILAR

Büyük ihtimalle Fransa ile Türkiye pazarlıklar yapıyor, anlaştılar. Herhalde Suriye üzerinde anlaştılar, başka konularda anlaştılar. Yakın zaman önce Davutoğlu oraya gitti, niçin gitti? Şu anda Suriye ile ilgilenen iki devlet var biri Fransa’dır ikincisi Türkiye’dir. Anlaşılıyor ki Fransa bu katliam üzerinden Türkiye'yi kendi politikasına çekiyor. Kendi yedeğine düşürmeye çalışıyor. Yoksa Fransa bilmiyor mu şimdi bu işin arkasındaki kimdir, Türk devletiyle ilişkilerini biliyor. Takip etmiştir, bulmuştur. Ama açıklamak istemiyor. Bu bile olayın sadece Türkiye değil uluslararası güçlerle bağı olduğunu gösteriyor. O zaman da böyle bir çıkar birliği vardı. PKK’nin etkisizleştirilmesinde, tasfiye edilmesinde şimdi de bir çıkar birliği var. Yoksa Fransa niye bu kadar saldırıyor PKK'ye?

Geçen yıl da önceki yıl da sürekli PKK'nin kadrolarını, yurtseverlerini tutukluyor. Demokratik bir ülke ama kendi ülkesinde demokratik faaliyet yürüten Kürtlere yöneliyor. Bu açıdan böyle bir komplovari dış güçlerin de olduğu bir bağlantı olduğu görülüyor. Tabi çok net bir şey söyleyemiyoruz. Ama ortaya çıkan durumdan böyle değerlendirmeler yapmak gerekiyor. Böyle değerlendirmelere götürüyor, başka nasıl açıklayacağız. Bir cinayet var, cinayete karışmış bir kişi var, ama onunla ilgili hiçbir açıklama yok. Her gün Kürtler takip ediliyor, o büro da takip ediliyor. Bu kişi de mutlaka takip ediliyor. Bu kişinin ilişkileri hala ortaya çıkarılmış değil.

Şimdi böyle bir Fransa bu olayı netleştiremeyecek mi? Bu olayı açığa çıkarmayacak mı? Bu olayı netleştirmezse tabii ki töhmet altında kalacak. Biz tabii ki Fransa’yı suçlu göreceğiz, Fransa’yı suçlamaya devam edeceğiz. Yani illa da Fransa’ya sen içindesin demiyoruz ama bildiklerini açıkla kamuoyuna. Halkımız bunu bekliyor, toplum bunu bekliyor. Yoksa diyeceğiz; çıkar ilişkileri içinde bu komplo açıklanmıyor diyeceğiz, açıklanmadığı müddetçe de bu tür olaylara davetiye çıkarılacaktır. Fransa açıklamazsa yarın Almanya’da olur, başka ülkede olur. O bakımdan biz Fransa’nın da uluslararası adaletten yana güçlerin de bu olayın peşinde olmasını istiyoruz. Bizzat Fransa halkından Fransa’daki adalet savunucularından bu olayı takip ederek bu cinayetin gerçek faillerinin ortaya çıkarılmasını bekliyoruz."