Avukat Fazıl Ahmet Taner, işkencenin büyük boyutlara ulaştığına işaret ederek “Karakolun civarındaki avukat arkadaşlar, çığlık seslerinden evlerinden taşınıyor” dedi. İHD raporlarına göre “Sokaklardaki kör noktalarda yaşanan darp olaylarını tespit etmek çok zor. Polis şiddeti, Beyoğlu’nda mobil olarak yaşanıyor.”

Darp, işkence, ölüm, tecavüz gibi olaylarla anılan Taksim Beyoğlu ve Taksim Polis Karakolu son dönemde artan şiddet olaylarıyla yine gündeme geldi. İnsan Hakları Derneği üyesi avukat Fazıl Ahmet Taner, Taksim Polis Karakolu’nda kapıların ardından çığlık sesleri geldiğini belirterek “Çığlıkları polis memurlarına sorduğumuzda ‘alkol almışlar, kendi kendilerine bağırıyorlar’ cevabını alıyoruz. Karakolun girişinden hücrelere giden holde kamera bulunmuyor. O bölümde insanlara felaket şekilde dayak atılıyor. Üst katlarda da kamerasız yerler bulunuyor. Buralarda işkence yapılıyor” dedi.

Taksim’de de kamera bulunmayan ara sokaklarda şiddet olaylarının yaşandığını ifade eden Taner, “Son yaşanan Murat Şalcı, Mervan Kurt ve Ahmet Usal’ın dayak olayı bu ara sokakta gerçekleşti. Polis, ‘Bize saldırıldı, biz gerektiği kadar güç kullandık’ diyor ve beraat ediyorlar” diye konuştu. Taner, “Hukuki bir sistem yok poliste. Güç ve iktidar göstergesi bu” diye konuştu. (Cumhuriyet)