PKK'nin silahlı kanadı olan HPG'nin Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) aracılığıyla yaptığı açıklamada, Lice'deki olaylara misilleme olarak Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde bir karakola 'misilleme eylemi' yapıldığı duyuruldu.

Milliyet'ten Namık Durukan'ın dünkü (3 Temmuz 2013) 'karakol baskını' haberini doğrulayan açıklamada, askerlerin Lice’de karakol inşaatını protesto eden halka yönelik saldırısına karşı gerillanın bir misilleme eylemi gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamada, "3 Temmuz günü Amed'in Hani ilçesinde bulunan Hegasor karakoluna yönelik gerçekleştirilen eylemde 1 asker öldürülmüştür” denildi.

HPG açıklamasında ayrıca, son günlerde bazı alanlarda "askeri hareketlilik, top saldırıları ve pusu faaliyetleri" düzenlendiği de duyuruldu.

Olayla ilgili VATAN'a konuşan askeri kaynaklar ise, iddiaları yalanladı. Kaynaklar, Topçular Karakolu'na uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldığını, ancak ölü ya da yaralının bulunmadığını bildirdi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç da "Hani'de karakola saldırı haberleri doğru değil" dedi.

"ORGENERAL ÖZEL’İN İLANI PKK’Yİ YANILTTI"

Askeri yetkililer, PKK’nin Diyarbakır’ın Hani İlçesi’ne bağlı Topçular Köyü’ne uzaktan taciz ateşi açmasından sonra Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan trafik kazasında ölen Jandarma Er Engin Şahin ile ilgili başsağlığı metnini görünce 1 askerin öldüğüne dair yanılgıya düşmüş olabileceğini bildirdi.

Askeri yetkililer, bir grup PKK’linin Hani’deki karakola taciz ateşi açtığını olayda ölen veya yaralanan olmadığı gibi binaya mermi bile isabet etmediğini açıkladı.