Elazığ'ın Karakoçan İlçe Belediyesi'nin DBP'li eşbaşkanları Burhan Kocaman ve Cennet Ayık, “görevi usülsüz üstlenme, görevi kötüye kullanma” iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
Gözaltına alınan, aralarında Karakoçan İlçesi'nin DBP'li Belediye Eşbaşkanları Burhan Kocaman ve Cennet Ayık'ın da bulunduğu 13 kişiden 11’i yurtdışı çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
 
Karakoçan belediyesi eşbaşkanları olan Cennet Ayık ve Burhan Kocaman ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
'BELEDİYEMİZİ KAYYUMLARA TESLİM ETMEYECEĞİZ'
 
Elazığ DBP Eşbaşkanı Mehmet Nafiz Koca tutuklama kararlarının ardından yaptığı açıklamada, ''Birkaç gün önce Elazığ'da yayın yapan iki yerel gazetede bir haber çıktı. Karakoçan belediyesi hakkında yalan yanlış manşet yapıldı. Burada kaldırımların yapılmadığı ve Eşbaşkanlarımızın yolsuzluk nedeniyle gözaltına alındığı haberlerini yaptılar. Aslında bugünkü yargılamada yolsuzlukla ilgili hiçbir şey yoktu. Atanan birçok kayyumla birlikte Karakoçan belediyesine de göz dikildi ve bunun yolları aranıyordu.
 
Hukuksuz bir şekilde Eşbaşkanlarımız tutuklandı. Biz çok iyi biliyoruz ki Karakoçan belediyesi bu halkındır, eşbaşlanları bu halk seçmiştir ve bu hakkı hiç kimse elimizden alamayacaktır. Biz yarın saat 12:00'de belediyemizin önünde oturma eylemi yapacağız. Belediyemizi kayyumlara teslim etmeyeceğiz. İki tane Eşbaşkan gider bin tane Eşbaşkan gelir” diye konuştu. (Evren Demirdaş / Demokrat Haber Elazığ)