Dağlık Karabağ ve Azerbaycan sınır hattında devam eden çatışmalarda Azerbaycan ordusundan üç asker hayatını kaybetti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, dün gün boyu ve gece devam eden çatışmalarda Azerbaycan ordusundan üç askerin yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Dağlık Karabağ Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, Azerbaycan askeri araçlarının da imha edildiği kaydedildi.

Bakanlık açıklamasında, bugün sabah 07:00’den itibaren Azerbaycan ordusunun sınır hattının güneydoğu ve kuzeydoğu yönlerinden yeniden saldırıya geçtiğini belirtti. Azerbaycan ordusunun havan topu, grad füzesi ve tanklar kullanarak saldırıya geçtiğini duyuran Bakanlık, saldırılara caydırıcı operasyonlarla karşılık verildiğini kaydetti.

BEŞ TANK VE ÜÇ İHA İMHA EDİLDİ

Bugünkü çatışmalara ilişkin açıklamada bulunan Ermenistan Savunma Bakanlığı Basın Sözcüsü Artsrun Hovhannisyan ise, Dağlık Karabağ ve Azerbaycan sınır hattında şiddetli çatışmaların devam ettiğini belirterek, sınırın kuzeydoğusunda üç, güneydoğusunda ise iki olmak üzere toplam beş Azerbaycan askeri tankının etkisiz hale getirildiğini kaydetti. Azerbaycan tarafının saldırılarda ağır askeri silahlar kullandığını belirten Hovhannisyan, Azerbaycan ordusuna ait üç İHA’nın da vurularak düşürüldüğünü açıkladı.

Bakü yönetimi dün “tek taraflı ateşkes” yapılacağını duyurmuştu. Bakü’den yapılan “ateşkes” açıklamasının gerçeği yansıtmadığını belirten Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Artsrun Hovhannisyan, “Azerbaycan’ın açıklaması, bir tuzak. Azerbaycan tek taraflı olarak ateşkes uygulamıyor” demişti.