Azerbaycan ve Dağlık Karabağ sınırında 1 Nisan gecesinden bu yana günlerdir süren gerilim ve karşılıklı ölümlerin yaşandığı çatışmaların bugün öğlen saatlerinde durduğu açıklandı.

Dağlık Karabağ’ın başkenti Stepanakert merkezli Artsakh Press Ajansı’nın haberine göre, bugün yerel saatle 12:00’den itibaren çatışmaların karşılıklı olarak durduğu açıklandı.

Konuya ilişkin olarak açıklamada bulunan Dağlık Karabağ Savunma Bakanlığı Sözcüsü Senor Hasratyan, “Saat 12:00 itibariyle karşılıklı olarak her türlü silah ateşi durdurulmuştur” dedi.

Hasratyan, Dağlık Karabağ ordusunun ateşkes uygulanması yönünde talimat aldığını belirtti.

Sputnik-Ermenistan’da yer alan haberde ise, taraflar arasında karşılıklı ateşkes sağlanması konusunda mutabakata varılması hususunda hazırlandığı öne sürüldü.

AZERBAYCAN ÖNCE YALANLADI, SONRA KABUL ETTİ

Azerbaycan ise Karabağ’dan yapılan açıklamayı ilk önce reddetti. Karabağ ile ateşkes sağlandığına ilişkin bir bilgiye sahip olmadıklarını öne süren Azerbaycan Savunma Bakanlığı, daha sonra yaptığı açıklamada, Karabağ’daki çatışmaların yerel saatle 12:00 itibarıyla durdurulduğunu, ateşkesin başladığını bildirdi. Açıklamada, çatışma bölgesindeki Azerbaycan mevzilerini güçlendirme çalışmalarının devam ettiği bildirildi. (Demokrat Haber