15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında yayınlanan KHK ile kapatılan televizyonların çalışanları basın üzerindeki baskılara dikkat çekmek amacıyla Diyarbakır’da 3 gün sürecek oturma eylemine başladı.

Televizyonların Diyarbakır’daki çalışanları, kararı protesto etmek amacıyla Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde (GGC) 3 gün sürecek oturma eylemi başlattı.

İMC TV, Van TV ve Hayatın Sesi TV çalışanlarının katıldığı eylemde, basın üzerindeki baskılara tepki gösterildi.

Eyleme katılan çok sayıda gazeteci de meslektaşlarına destek verdi.

'KHK İLE ASIL DARBE BASINA YAPILDI'

Oturma eylemine ilişkin açıklamalarda bulunan İMC TV Diyarbakır Temsilcisi Faruk Balıkçı, basın özgürlüğünün ülkede demokrasinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu vurguladı.

Balıkçı, bölgede gazetecilik yapan gazetecilerin haber yapma ve halkın haber alma hakkının engellendiğini ifade ederek, KHK ile asıl darbenin basına yapıldığını söyledi.

'BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN EYLEMDEYİZ'

Balıkçı, "Kapatılan, baskı altında tutulan medya organlarında çalışan gazeteciler olarak bizi işsiz bırakan, haber yapma hakkımızı ve halkın gerçekleri öğrenme hakkını ortadan kaldıran kapatma kararını protesto ediyoruz. Basın özgürlüğünü savunmak için Diyarbakır’da 3 günlük oturma eylemi başlatıyoruz. İktidarı basın üzerindeki engelleri kaldırmaya çağırıyoruz" dedi.

Balıkçı, ayrıca gazeteciler başta olmak üzere duyarlı herkesi basın özgürlüğünü savunmaya çağırdı.

Hayatın Sesi TV Diyarbakır Temsilcisi Cumhur Daş ise, 10 Ekim Ankara Katliamı'nın yıldönümüne dikkat çekerek, 10 Ekim'in yürütülen karanlık sürecin başlangıç olduğunu dile getirdi. Daş, Ankara Katliamı'nı kınadı.

Gazetecilerin açıklamasından sonra haber takibi yapan meslektaşları ise kamera, fotoğraf makineleri ve mikrofonlarını yere bırakarak eyleme destek verdi.

(Kaynak: DİHA)