Ödemiş Cezaevi’nde bulunan kanser ve verem hastası Mehmet Salih Filiz, ağrılarının ve kanamalarının devam ettiğini belirterek, sağlık durumunun kötüye gittiğini söyledi.

İzmir Ödemiş T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan ve uzun zamandır kalın bağırsak kanseri, kemik erimesi ve tüberküloz hastası olan Mehmet Salih Filiz (23) adlı tutuklu, ağabeyi Şehmuz Filiz ile yaptığı haftalık telefon görüşmesinde yaşadıklarını anlattı.
 
Sağlık durumunun iyi olmadığını, geceleri ağrılarının ve yoğun kanamalarının olduğunu belirten Filiz, son zamanlarda sık sık baygınlık geçirdiğini aktardı. Filiz, koronavirüs (Kovid-19) Türkiye’ye gelmeden önce hastaneye götürüldüğünü belirterek, şunları söyledi: “Doktor bana kanser iğnesi olan ‘emtia’ adlı iğne tedavisi bittikten sonra yeni bir iğne tedavisine başlaması gerektiğini bunun içinde tekrardan kontrole gelmem gerektiğini söyledi. 'Emtia' adlı iğnem bitti. Doktorun 'tekrar gelmen gerekiyor' demesine rağmen hastaneye kontrole götürülmüyorum. Yeni bir tedavi uygulanması gerekiyor fakat iğnem bittiği için gidemiyorum. Koronavirüs salgını kapsamında risk grubunda yer alıyorum. Tahliye talep etmiyorum fakat en azından sağlık hakkımın kullanılmasına izin verilmesini istiyorum. Bu haliyle hastalığım gün geçtikçe kötüye doğru ilerliyor. Herkes sesimi duysun.” 
 
İNSAN HAKLARINA AYKIRI
 
Kardeşi Filiz’in biran önce tedavi edilmesi gerektiğini ifade eden ağabeyi Şehmuz Filiz’de, kardeşinin insani ve haklı talebelerinin yerine getirilmesi gerektiğini söyledi. Kardeşi Filiz’e bir şey olduğu takdirde tek sorumlusunun cezaevi yönetimi olacağını belirten ağabey Filiz, “ Cezaevindeki bir bireyin sağlık hakkı bile gasp ediliyor. Bu insan haklarına aykırıdır. İnfaz yasasının adil ve eşit olmasını her kesim için istedik. Fakat böyle olmadı umarım anayasa mahkemesi genele yayıp tüm mahkûmlar bu yasadan faydalanabilir” dedi.

Kaynak: MA