Yeni oluşturulan Barış Bloğu'nda yer alan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko ve KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Fadime Kavak, AKP'nin Rojava ve Suriye sınırındaki savaş hazırlığına karşı iş yerlerinde çalışmalar yürüteceklerini söyledi.

'SAVAŞIN SONUÇLARINI İŞÇİLERE ANLATMALIYIZ'

ETHA'ya konuşan DİSK Genel Başkanı Beko, DİSK, KESK, TTB ve TMMOB olarak olası savaşa karşı Türkiye'nin tüm alanlarında sokaklara çıkma göreviyle karşı karşıya olduklarını belirtti. Savaşın faturasının yoksul halka kesileceğini işçilere anlatacaklarını söyleyen Beko, şöyle konuştu:

"Savaş büyük yıkım ve ölüm demek. Bunun yanı sıra tüm işçiler, emekçiler için işsizlik, istihdam daralması, sosyal, ekonomik ve demokratik hakların ortadan kalkması demektir. Savaş zamanlarında bütçenin, işçilere, emekçilere, gençlere değil, savaşa harcanacağını işçilere anlatmalıyız. Savaşın bizim için nasıl büyük bir felaket getireceğini önce iş yerlerinde işçilere anlatmakla yükümlüyüz. Daha sonra Barış Bloğu bileşenleri ile birlikte alınan ortak kararlar kapsamında tepkimizi ortaya koymalıyız. Eğer savaş çanları çaldığında, üretimden gelen gücümüzü de kullanmamız gerekiyor."

"SAVAŞ, EMEKÇİLERE KAZANDIRMAYACAK, KAYBETTİRECEK"

KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Kavak da, savaşın durdurulması için tüm alanlarda mücadele edeceklerini belirtti, "Özellikle iş yerlerimizde savaşa karşı mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. Kavak, "Bizim üyelerimiz tek bir siyasi görüşten gelmiyor. Herkesi kapsayacak bir şekilde bu savaşın biz emekçilere kazandırmayacağını, daha çok kaybedeceğimizi anlatarak mücadeleyi büyüteceğiz" diye konuştu.