Türkiye asıllı Kanada vatandaşı Ece Heper’in cuma akşam saatlerinde Kars’ta gözaltına aldığı bildirildi.

Görgü tanıkları kendilerine Ece’nin “sosyal medya paylaşımları” gerekçesiyle gözaltına alındığının aktarıldığını ilettiler.
 
Cumartesi günü nöbetçi savcı karşısına çıkarılan Ece, tutuklanarak Kars T Tipi Kadın Kapalı cezaevine gönderildi. Kendisine yöneltilen suçlamalar hakkında ise henüz bir bilgi edinilemedi.
 
Ece’nin bir süredir yaşadığı Midyat’taki arkadaşları, kendisinin yakın geçmişte kanser tedavisi görerek iyileştiğini ama son sürecin hastalığını yeniden tetiklemesinden korktuklarını, Ece’ye ayrıca zatüree teşhisi konulduğunu belirterek sağlığı hakkında ciddi anlamda kaygı duyduklarını ilettiler.
 
Bir süredir yöreyi ve yöre insanını tanımak için Midyat’ta yaşayan Kanada vatandaşı Ece Heper ve beraberindeki Ercan D., Zohre isimli bir arkadaşlarını ziyaret etmek için Kars’a gitti.
 
Zohre’nin evini basan polis Ece’yi ve Ercan’ı gözaltına aldı. Ercan D. ertesi gün serbest bırakılırken, Ece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ercan’ın, arabasını sürmek için Ece’ye Kars’a kadar eşlik ettiği öğrenildi.
 
Konuyla ilgili bilgilendirilen Kanada Büyükelçiliği yetkilileri, Ece Heper ile temasa geçmeye çalışacaklarını belirtti. 

Yakınları ve dostları, sağlığından endişe ettikleri Ece’nin serbest bırakılması için, Türkiye’de ve uluslararası arenada ellerinden gelen her türlü girişimde bulunacaklarını kaydettiler.

(Kaynak: Haber Land)