AKP eski Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt’un, ‘kamu kurumlarına fahiş para karşılığında kadro alındığı’ iddiası tartışmalara neden oldu.

Twitter hesabından açıklama yapan Kurt, Diyarbakır’da kamu kurumlarına eleman alımında Devlet Su İşleri (DSİ) için 80 bin lira, havaalanında silahlı güvenlik görevlisi olabilmek için 22 bin lira ödemek gerektiğini öne sürmüştü.

‘AÇIKLAMALARI BİZİ HAKLI ÇIKARIYOR’

KESK Diyarbakır Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Siraç Çelik, bunun sadece Diyarbakır’ı ilgilendiren bir konun olmadığını, Türkiye genelinde böylesi sorunun olduğunu iddia etti.

Çelik, “Kamuda AKP’lilerin kendi yandaşlarını topladığı bir yapı var. Kamuda yüksek puan alan memurlar, sözlü mülakata tabi tutularak elenirken, düşük puan alanlar sözlü mülakatla işe yerleştirildi. Bu da şüpheleri artırıyor. KHK’lilerin yerlerine de kendi yandaşlarını doldurdular. Bu sorunları yıllarca dile getirdik. Ancak son dönemlerde AKP’lilerin bir birlerini deşifre etmeleri, bizim ne kadar haklı olduğumuzu gösteriyor. Son dönemlerde bir birleriyle ters düştükleri için kendilerini ifşa etmeye çalışıyorlar. Ortaya atılanların takipçisi olacağız” dedi.

‘BELGELERLE AÇIKLASIN’

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Doğan Hatun da Kurt’un gündeme getirdiği konuyu belgeleriyle kamuoyuna açıklamaya çağırdı.

Hatun, “Bu iddialar ilk defa duyduğumuz şeyler değil. Daha önce cemaat kadroları, profesyonel bir şekilde bu işi yapıyorlardı. Özelikle 15 Temmuz sonra KHK ve kayyum atamalarında bu sorun kentin ana gündemi haline geldi. Özelikle AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun kardeşi Cihan Ensarioğlu, bu işlerin başını çekiyordu. Özelikle Kayapınar Belediyesi’nde insanlardan para alarak işe aldılar. Aynı şekilde Yenişehir ve Sur Belediyesi’nde oldu. Bu sorunların temel kaynağı toplumsal çürümedir”  diye konuştu.

 ‘DEVLET KURUMLARI ÇETELEŞİYOR’

Pay alamayanların kendilerini bir bir deşifre etmeye başladıklarını ifade eden Hatun, “İddia ediyorum. Abdurrahman Kurt da bu cenderenin içerisindeydi. Kendinden biliyordur bu meseleleri. İktidarı tehdit ederek pay istiyor. Yoksa gerçekten kamuoyu ve toplumu düşündüğü için değil, kendine pay verilmediği için bunu gündeme getirdi. Abdurrahman Kurt böyle bir iddia ortaya atıyorsa somut delilleri de mutlaka vardır. Devamını getirmelidir. İktidarın da bu konuyu aydınlatmasını istiyorum. Varsa bu kişiler hakkında soruşturma başlatmalıdır. Gerçekten emek sarf eden kişilerin işe alınması gerekir. Devlet kurumları mafyavari bir şekilde çeteleşiyor” dedi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı