​​Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, kamu görevlilerinin yurt dışına çıkarken kurumlarından belge alma zorunluluklarının 15 Kasım'dan itibaren kaldırılacağını açıkladı.

Bakanlar Kurulu sonrası konuşan Bozdağ'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

(IKBY'nin bağımsızlık referandumu) Barzani'nin yaptığı hatalarla yüzleşmesi şarttır. Sadece 'Referandumu dondurdum' demesi bu meseleyi çözmez, referandumun iptali şarttır.

TEZCAN'A TEPKİ: EDEPSİZLİK, AHLAKSIZLIK, TERBİYESİZLİK…

(CHP'li Tezcan'ın Erdoğan için söylediği 'Faşist, diktatör' sözlerinin sorulması üzerine) Türkiye'de tek faşist parti CHP'dir. Türkiye'de bir faşist olsaydı Tezcan böyle bir cümle sarf edemezdi. Aklının ucundan dahi geçiremezdi. Bu bile Türkiye'de faşizmin olmadığının en büyük ispatıdır. Edepsizlik, ahlaksızlık, terbiyesizlik. Akıl ve ruh sağlığı sorunu olan insanların yapacağı şeydir bu. CHP Genel Başkanı hemen sıvışıyor. Darbeyi belediye başkanının evinde seyreden demokrat olacak, darbecilere karşı meydana çıkan, ölümü göze alan cumhurbaşkanı diktatör olacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Bülent Tezcan'ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi hakkında söylediği sözleri kabul etmek mümkün değildir. Bu büyük bir edepsizliktir, büyük bir ahlaksızlıktır, büyük bir terbiyesizliktir, büyük bir seviyesizliktir.

BALIKESİR BELEDİYE BAŞKANI UĞUR'UN İSTİFASI

(Balıkesir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Ahmet Edip Uğur için) Öncelikle Sayın Uğur'un istifasının hayırlı olmasını temenni ediyorum. Değişim, halkımızın bizden talebidir. Yol arkadaşlığımız mezara kadar devam edecektir. Edip Uğur'un partiden de istifa etmesi bireysel tercihidir. AK Parti'nin kimseyi tehdit etmesi de kabul edilemez, böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum. Varsa öyle bir şey Uğur için yasal yollar açıktır.

"TAŞERON İŞÇİLERLE ALAKALI HAZIRLIKLAR SON NOKTAYA GELDİ"

Taşeron işçilerle alakalı hazırlıklar son noktaya geldi. Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi yıl sonu veya yeni yıl başında bu konu Parlamentonun gündeminde yer alacaktır.