Irak Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye kentinde yaşayan Kakai Alevileri bir haftalık program kapsamında Dersim’de temaslarda bulundu. 15 kişiden oluşan heyet dün akşam saatlerinde Dersim’e geldi.

Heyeti Demokratik Aleviler Derneği (DAD) Eşbaşkanları Selda Güneş ve Musa Kulu ile Pir ve analar karşıladı. Dersim Alevi inancına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Dersim’de süren program kapsamında ilk olarak Seyit Rıza Meydanı’na götürülen heyete 1937-38’de yaşananlar ve Seyit Rıza anlatıldı.

Kakai Alevileri de Türkiye’de bulunan Alevi kurum ve temsilcilerine yaptıkları ziyaret hakkında bilgi verdi.

Kakai Alevileri de Türkiye’deki Alevi kurumlarını ziyaret etmenin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, bu görüşmelerin ve birliğin bugüne kadar yapılmamasının eksiklik olduğu ifade edildi.

Kakai Alevileri, yaptıkları temaslarla dünyanın her yerinde bulunan ve Reya Haq Alevi inancını yaşatanlarla daha güçlü birlikteliklere ihtiyaç duyulduğunu ve bunun inançlarının yaşaması için bir adım olduğunu söyledi.

Ardından Ana Fatma Ziyaret edilerek, çerağlar yakılıp, lokma dağıtıldı. Ana Fatma’nın Alevi kadınları başta olmak üzere toplum üzerindeki etkisi anlatıldı. Daha sonra Gola Çetu ziyaretine gidildi.

Gün boyu sürecek olan ziyaretler kapsamında Baba Masur ile Ağuçan Ocağı ziyaret edilecek.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı