TBMM Başkanlığı’nın kadın oyuncuları sahneden indirmesine tepkiler devam ediyor. CHP Kadın Kolları birçok ilde kadın tiyatrocuların sahneden indirilmesine tepki gösterdi. Kadınlar Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a istifa çağrısı yaptı.

CHP Kadın Kolları, TBMM’de kadın oyuncuların sahneye çıkmasının engellenmesini birçok ilde protesto etti. CHP Aydın il binasında çok sayıda kadının katılımıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Kadın Kolları Aydın İl Başkanı Ayşe Özdemir, “Kadına, laikliğe, özgürlüğe düşman bu zihniyeti kabul etmiyoruz, sorumlular derhal istifa etsin” ifadelerini kullandı.

‘KADINLARI EVLERE KAPATMAK İSTEYENLERE İNAT HER YERDEYİZ’

CHP’li kadınların tepkilerinin bir diğer adresi Adana’ydı. İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Türkan Pehlivan, “Kadına, laikliğe, özgürlüğe düşman bu zihniyeti kabul etmiyoruz, sorumlular derhal istifa etsin” dedi.

Bursa’da da CHP İl binasında da bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın metnini kadın kolları başkanı Vildan Özkula okudu. Özkula kadınlar sahneyi Afife Jale’den aldığını ve bu kültürle devam edeceklerini söyledi. “Kadınları evlere kapatmak isteyenlere inat biz kadınlar her yerdeyiz” diye sözleriyle devam eden Özkula kadınlara karanlık günlere karşı aydın yarınlar için birlikte mücadele etme çağrısı yaptı.

Antalya’da CHP İl Kadın Kolları ise Meclis’te kadın oyuncuların sahneden indirilmesini tiyatro oyunu sergileyerek protesto etti.

CHP Kadın Kolları Antalya İl Başkanı Nilüfer Deveci, iddia edilen davranışın kadın- erkek eşitliği, kadın hakları ve laiklik adına kabul edilemez olduğunu söyledi. Deveci, “Meclis Başkanı’nı laikliğe karşı söylediği sözler ve tiyatro etkinliğinde kadın oyuncuları sahneye çıkarmamak ve Atatürk görsellerine izin vermemek gibi eylemleri nedeniyle kınıyoruz. Kadınlar özgürdür, eşittir ve ne zaman ne isterlerse onu yaparlar. Kadınları karanlığa, evlere hapsetmemize izin vermeyeceğiz. Ortaçağ sizin olsun, biz sahne ışıklarını seviyoruz. Biz sahnenin tozunu birbirine katan Afife Jale’nin torunlarıyız, sahneye bir kere çıktık, bir daha inmeyiz” diye konuştu.