Antalya'da Büyükşehir Belediyesi'nin Kadınlar Plajı'nı protesto etmeye hazırlanan kadınlar, Sarısu'da kadınlı- erkekli denize girecek.

Antalya’daki Kadınlar Plajı, tartışmaların eşliğinde geçen 16 Ağustos Cumartesi günü düzenlenen törenle açıldı.

Kadınlar Plajı uygulaması, 24 Ağustos Pazar günü Antalya Halkevi üyesi kadınlar ve Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Kolektifleri tarafından düzenlenecek piknikte protesto edilecek.

Sarısu'daki piknik alanında toplanacak eylemciler, kadınlı-erkekli denize girecek. Eylemde ayrıca Samsun Müftüsü'nün kadınlı-erkekli horon tepmenin günah olduğu yönündeki sözlerine karşı da kadınlı- erkekli horon oynanacak.

Kadınlar Plajı uygulamasının cinsiyet ayrımcılığına yol açtığını kaydeden Antalya Halkevi Şube Başkanı Ayten Ceyhan, "Sadece kadın plajını açmakla kalmıyorlar. Türkiye 'nin dört bir tarafında cinsiyet ayrımcılığını tetikleyen sözler sarf ediliyor. Örneğin Samsun Müftüsü'nün kadınlı-erkekli horon tepmenin günah olduğu yönündeki sözleri. Özellikle biz bunun doğru olmadığını düşünüyoruz. Kadınlı erkekli hem horon tepeceğiz, hem de denize gireceğiz" diye konuştu.

Antalya'da Kadınlar Plajı'na gerek olmadığını aktaran Ayten Ceyhan, "Antalya dünya kenti ve dünyanın dört bir yanından insanlar gelip denize girip çıkabiliyor. Kimse birbirinden rahatsız değildi. Buna neden ihtiyaç duyuldu, anlam verebilmiş değiliz. Bizim bir kaygımız daha var. Artık toplu ulaşımda halk otobüslerini de kadın- erkek diye ayıracaklar, kadın erkek ayrı yolculuk yapacağız. Benim önerim kadınlarla erkekleri ayıracaklarına caydırıcı kanunlarla tecavüz ve kadına şiddet suçları önlensin" dedi.