HDP’li milletvekillerinin tutuklanmasını karşı bugün Kadıköy rıhtımda yapılan kadın eyleminde gözaltına alınan 9 kişinin tutulduğu Kadıköy Rıhtım Polis Karakolu önünde bekleyen sivil yurttaşlara ve parti üyelerine, ırkçı sloganlar atan bir grup tarafından saldırı düzenlendi. 

Bugün akşam saatlerinde yapılan eyleme katılan Yeryüzü Kadınları’nın twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre, Kadıköy Rıhtım Karakolu önünde gözaltına alınanları bekleyenlere, “Türk’ü tanımayan ölecek” diye bağıran bir grup saldırdı. 

Sendika'da yer alan habere göre, saldırıyı "Kara Kalpaklılar" adlı aşırılık yanlısı grup gerçekleştirdi. 

HDP Kadıköy İlçe Teşkilatı’nda yapılan açıklamaya göre, saldırı sonucu bir sivil yurttaş yaralanırken, polisin havaya ateş açması sonucu saldırgan grup dağıtıldı.

T24’te yer alan habere göre ise, oğlu da gözaltına alınanlar arasında bulunan HDP milletvekili Hüda Kaya, gözaltına alınan kişilerin karakoldaki işlemlerini beklerken bir grubun saldırısına uğradıklarını doğruladı. 

Milletvekili Kaya olayı şöyle anlattı:  “Karakolun önünde bekliyorduk, Avukatlarımız içeride gözaltında olan kişilerle görüşme yapıyordu kısa kısa. Hastaneye götürülmelerini beklerken polisin içerisine sivil giyimli bir kişi sloganlar atarak girdi. Irkçı sloganlar atan kişi ateş etti. Büyük bir kargaşa oldu, içeride bekleyen beş kadın avukatımız da darp edilerek dışarıya atıldı.”

HDP Kadıköy İlçe Teşkilatı, karakolda tutulan protestocuların gözaltı sürecinin devam ettiğini açıkladı.