İstanbul, Kadıköy'de Boğaziçi Üniversitesi'nde Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasıyla başlayan protestolara katıldığı gerekçesiyle iki gün önce gözaltına alınan 6 kişiden 5'i tutuklama talebi ile sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Cumhurbaşkanı kararıyla Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanan Prof. Dr. Melih Bulu’yu protesto etmek için 2 Şubat’ta Kadıköy’de gerçekleşen eylemde, İstanbul Valiliği, 5 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Çağdaş Hukukçular Derneği’nin (ÇHD) aktardığına göre, 2 Şubat Kadıköy eyleminden sonra, sabaha karşı düzenlenen polis operasyonları ile gözaltına alınan 5 ve daha sonra alınan bir kişi olmak üzere 6 kişi, savcılık ifadeleri için bugün Anadolu Adliyesi’ne getirildi.

Adliyeye çıkartılan 6 kişiden biri ev hapsi adli kontrol talebi ile sevk edilirken, beş kişi tutuklama talebi ile sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Twitter paylaşımında duruma tepki gösterirken, “Onları, işkence ve kötü muamelede bulunarak susturamazsınız. Anadolu Adliyesi’nde şu saatlerde mahkemeye çıkartılan 5 öğrenci arkadaşımızı da serbest bırakın” dedi.