Kadıköy’de binlerce kişi, Yoğurtçu Parkı Forumu ve Abbasağa Parkı Forunu ve çArşı grubuyla bir araya gelerek “Sivas yanıyor, her yer yanıyor” sloganlarıyla yürüdü. Yürüyüşün ardından Yoğurtçu Parkı'nda foruma başlandı.

Sivas Katliamı’nın 20. yıldönümünde, Kadıköy’de onbinlerce kişi “Sivas yanıyor, her yer yanıyor” sloganlarıyla yürüdü. 

Saat 21.00’da Kadıköy Boğa Heykeli’nin önünde toplanan onbinlerce kişi Kadıköy Meydanı’nda Yoğurtçu Forumu’ndan gelen kalabalıkla bir araya geldi. Çarşı da “İsyan, devrim, Beşiktaş” sloganlarıyla kalabalık bir grup halinde yürüyüşe katıldı.



Rıhtım'dan Nautilus’e oradan çevreyoluna ilerlendi. Saat 22.30 itibarıyla binlerce kişi 1. Köprü sapağından Yoğurtçu Parkı'na forum alanına doğru ilerlemeye başladı.

23.00 itibarıyla Yoğurtçu Parkı'na gidilmesiyle forum başladı. Parktaki ağaçlara Sivas katliamında öldürülenlerin resimleri asıldı.

“Sivas yanıyor her yer yanıyor”, “Sivas’ı yakanlar AKP’yi kuranlar”, “Hükümet istifa”, “Ya hep beraber ya hiçbirimiz kurtuluş yok tek başına”, “Katil devlet hesap verecek”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Sık bakalım, sık bakalım biber gazı sık bakalım. Kaskını çıkar, copunu bırak, delikanlı kim bakalım”, "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Sivas'ı unutma unutturma" sloganları atıldı. (Bianet)

Aşağıda Kadıköy yürüyüşünden bir görüntü:



İstanbul'un farklı semtlerinde düzenlenen Sivas Katliamını anma yürüyüşlerinden bir de Sargazi'de oldu. Aşağıda Sarıgazi'de 20 bini aşkın insan yürüyor:



Kadıköy'den arkadaşımız Ebru Satır'ın telefonla çektiği görüntüler: