Refarandumun şaibeli sonuçlarını protesto etmek için "Meşru değilsiniz" sloganıyla Kadıköy Süreyya Operası önünde bir araya gelen Hayır Meclisi üyelerine polis müdahale etti.

Müdahale sonrası tekrar bir araya gelen meclis üyeleri, "Meşru değilsiniz" pankartı açarak "Hayır daha bitmedi" ve "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları ile Mehmet Ayvalıtaş Parkı’na doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüşün ardından parkta açıklama yapan Hayır Meclisi üyelerinden Şeyda Gümüşay, 16 Nisan günü seçmenin yarısının “Tek adam rejimine ''Hayır" dediğini belirtti.

Gümüşay, "Tek adamın değil hepimizin geleceği için toplumun her kesiminde insanın, Türkiye'nin dört bir yanındaki emekleriyle 'Hayır' kazandı. Ancak sokak sokak çalışarak kazandığımız 'Hayır'ımız 16 Nisan akşamı hileyle gasp edildi. Referandumdan 'Hayır' çıktığı takdirde çözülme sürecinin başlayacağını ve iktidarı kaybedeceğini bilen Saray ve yandaşları, YSK eliyle ‘Hayır’ diyenlerin iradesini çalarak, hileli seçim sonuçlarını önümüze koydu" dedi. (Kaynak: Dihaber)