Kadıköy'de Nuriye ve Semih İçin Dayanışma eylemine polis müdahale etti.

Yaklaşık 10 kişi gözaltına alınırken, Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan ve ablası Gamze Elvan da zor kullanılıarak ve ters kelepçeyle gözaltına alındı.

“Nuriye ve Semih İçin Dayanışma” adlı grup, açlık grevindeki tutuklu kamu emekçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için İstanbul Kadıköy’de eylem yapmak istedi.

Eylem için toplanma noktası olan Süreyya Operası önünü önceden ablukaya alan polis, eylemin kaymakamlığın kararıyla yasaklandığını ve yapılamayacağını öne sürdü.

Eylem öncesi polis basın emekçilerine de "toplu durmayın" uyarısında bulundu. 

“Açlık grevi 156. Gününde. İşimizi geri istiyoruz” yazan pankartla toplanmaya başlayan dayanışma bileşenlerine polis müdahale etti.

Eylem başlar başlamaz polisin saldırıya geçmesi ve eylemcileri gözaltına alması karşısında “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek!” sloganı atıldı.

Polis müdahalesinde yaklaşık 10 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan ve abla Gamze Elvan da yere yatırılıp ters kelepçe takılarak gözaltına alındı.

HDP’DEN TEPKİ

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Sami Elvan'ı telefonla arayarak Kadıköy'de gözaltına alınan Gülsüm Elvan ve Özge Elvan'ın durumlarına ilişkin bilgi aldı. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile dayanışma eylemine yapılan polis saldırısına ve gözaltında uygulanan şiddete tepki gösteren Kemalbay, Sami Elvan'a dayanışma mesajlarını iletti. Kemalbay, HDP’nin bu olayın takipçisi olacağını belirtti.

(Kaynak: Gerçek Gündem, Fotoğraflar: Seyri Sokak, NaberMedya, Metin Yoksu, Emre Orman)