Açlık grevinın 121 gününde olan  akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için İstanbul’da yüzlerce kişi protesto yürüyüşü düzenledi!

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkartılan bir Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işlerinden uzaklaştırılan ve işlerini geri almak için açlık grevine başlayan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça açlık grevlerinin 121., tutuklanmalarının ise 45. gününde.

Çok sayıda demokratik kitle örgütünün çağrısıyla açlık grevi direnişçilerine destek vermek için Süreya Operası önünde bir araya gelen yüzlerce vatandaş, “Nuriye ve Semih talepleri kabul edilsin” ve “Nuriye ve Semih’e özgürlük” dövizleri taşıyarak yürüyüş gerçekleştirdi. Khalkedon Meydanı'na varan kitle burada "Nuriye ve Semih'in talepleri kabul edilsin" pankartı açarak basın açıklaması yaptı. 

Basın metnini okuyan Sibel Özbudun ise kuşaktan kuşağa anlatılacak bir destan yazıldığını belirtti. Özbudun, "Sağlıklarıyla ilgili son bilgilere göre Nuriye Gülmen'in bilinmeyen bir nedenle gün içinde sürekli ateşi yükseliyor, kas ve eklem ağrıları artmış durumda. Havalı yatak talebi hala karşılanmamış, boynunu dik tutmakta güçlük çektiği için kendisine yastıktan bir boyunluk yapmış. Sinir hasarın başladığı tahmin ediliyor" dedi.

Taleplerin kabul edilmesi için tüm yurtta vatandaşlar seferber oluyor. Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça ve annesi Sultan Özakça, Nuriye ve Semih’in tutuklanmalarının ardından süresiz açlık grevine başlamıştı. Hemen ardından İstanbul’da bir aşçı olan İsmail Erdoğan da taleplerin kabul edilmesi için süresiz açlık grevine başlamıştı. Ülkenin çeşitli illerinde de destek açlık grevleri yapılıyor. Avukatların, müvekkillerinin tutuksuz yargılanmaları için defalarca mahkemeye başvurmasına rağmen mahkeme her seferinde bu talebi reddetti.Acıklamasından bulunuldu.

Semih Özakça'nın da eklem ve kas ağrılarının arttığını belirten Özbudun, "Kulaklarında tıkanma ve boğazında yanma olduğu belirtiliyor. Havalı yastık talebi hala karşılanmamış, kitap sınırlaması dayatması ise devam ediyor" ifadelerini kullandı.

'MEŞRU TALEPLERİ TALEPLERİMİZDİR'

Devlet yetkililerine, "Nuriye ve Semih neden tutuklandı?" sorusunu yönelten Özbudun, "Haktan, adaletten ve barıştan yana olan tüm imzacılar, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın haklı direnişinin ve hak arayışının yanındayız. Meşru talepleri taleplerimizdir" dedi.