Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu gazeteci Nuh Köklü'nün öldürülmesine tepki gösterdi.

Nuhoğlu açıklamasında  “İlçemizde yaşanan ve tüm yurttaşlarımızı üzüntüye sevk eden cinayet, ülkemizde uzun süredir görülen öfke ve cinnet halinin bir yansımasıdır” dedi.

"KABULLENMEYECEĞİZ"

bianet'in haberine göre, Nuhoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Kadıköy,  birbirinden farklı kültür ve kimliklerin barışçıl bir biçimde yan yana yaşadığı ve bu özelliğiyle dikkate çeken bir ilçedir. Kadıköy’ün en büyük zenginliği de burada bahsi edilen bir arada yaşam anlayışıdır. Değerli bir Kadıköylü yurttaşımızı kaybetmemize yol açan saldırı, mahallerimizde barış içinde bir arada yaşama azmimizi daha da pekiştirmelidir.

“Sokaklarında kadınların, canlıların, çocukların şiddet gördüğü, insanların kaygı ve güvensizlik içinde evlerine döndüğü bir ülkeyi, bir ilçeyi, bir yaşamı kabullenmeyeceğiz.

“Yerel yönetim olarak benzer olayların yaşanmaması için barış içinde ve kardeşçe bir arada yaşamı savunmaya devam edecek,  bu konuda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeyi sürdüreceğiz.

“Genç yaşında hayata gözlerini yuman gazeteci Nuh Köklü’nün başta ailesine,  dostlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.”

ESNAFIN BIÇAKLI SALDIRISI İLE HAYATINI KAYBETTİ

Köklü dün gece saatlerinde beraberindeki grupla kartopu oynarken bir esnafın bıçaklı saldırısı sırasında yaralanarak hayatını kaybetmişti.