Kadıköy Barış Bloku'nun her akşam Süreyya Operası önünde sürdürdüğü sessiz nöbet, 26 Şubat Cuma akşamı da gerçekleştirilecek

19.00-21.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek nöbete, Barış İçin Akademisyenler'den Derelerin Kardeşliği Platformu'na, Gezi Şehitleri ve Gazileri Platformu'ndan Yazarlar Sendikası'na kadar çeşitli çevrelerden destekçiler de katılım sağlayacak.

Kadıköy Barış Bloku’nun nöbete dair açıklaması şöyle:

"Savaş ölüm demek, yıkım demek. Sadece 6 ayda yüzlerce sivil, onlarca polis ve asker yaşamını yitirdi, binlercesi yaralı. Çocuklar, bebekler öldürülüyor. Evladının yaralı bedenine ulaşmaya çalışan anneler kurşunlanıyor. Yaralıların hastaneye ulaştırılmasına bile izin verilmiyor. Evler, tanklarla, toplarla insanların başlarına yıkılıyor.

“Bütün bunların gerekçesi kazılan hendekler, barikatlar olabilir mi? Kurşunla, bombayla yaşamını yitiren 2 aylık bebeği, 70 yaşındaki dedeyi 'terörist' ilan ederek kendimizi aklayabilir miyiz? 'Bu suça ortak olmayacağız' diyenleri de 'terörist' ilan eden bu anlayışta bir sakatlık yok mu? Bu durumda sessiz kalmak cinayetlere ortak olmak değil midir?

"Kürt kentlerinde; Sur'da, Silopi'de, Cizre'de, Nusaybin'de patlayan bombalara sessiz kalmak, Başkent'in orta yerinde patlayan bombalara davetiye çıkarmak değil midir? Biz sustukça daha çok insan ölüyor. Biz sustukça yoksulların sırtından yürüyen savaş, yurttaşları yerinden yurdundan etmeye ve her gün yeni bir haneye acı ve gözyaşı olarak dönmeye devam ediyor. Caddelerimizde, sokaklarımızda, mahallelerimizde bombalar, çatışmalar istemiyorsak, çok geç olmadan barış talebinde birleşmeli ve sesimizi yükseltmeliyiz."