Kocaeli'nde İzmit Gölcük seferi yapan Kartepe adlı deniz otobüsü akşam saatlerinde üzerinde bomba olduğu bildirilen bir kişi tarafından kaçırıldı. Habertürk TV'ye konuşan gemi kaptanı ise geminin HPG (PKK’nin askeri kanadı) tarafından kaçırıldığını iddia etti.

 

İzmit- Karamürsel seferi yapan Kartepe adlı deniz otobüsü üzerinde bomba olduğu bildirilen bir kişi tarafından saat 17.45 sularında kaçırıldı. İçinde 17 yolcu ile 4 mürettebatın bulunduğu deniz otobüsünün yönünü İmralı'ya çevirdiği ileri sürülüyor.

 

Ayrıca, PKK üyesi 4 kişinin bomba tehdidinde bulunduğu, amaçlarını medyayla görüşmek olarak açıkladıkları yönünde de bilgiler var.

 

Bu kişilerin PKK-HPG mensubu olduklarını ve medyayla görüşmek istediklerini söyledikleri, yolcuların cep telefonlarını topladıkları kaydedildi.

 

Olayın duyulması ardından Deniz Kuvvetleri ve polis tarafından deniz otobüsüne yönelik operasyon hazırlıkları yapılırken, hava muhalefeti dolayısıyla yetkililerin halen beklemede olduğu bildirildi.

 

Son alınan bilgilere göre, deniz otobüsünün rotasının Yalova-İmralı yönünde olduğu bildirildi.

 

Konuya ilişkin açıklama yapan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, İzmit-Gölcük seferini yapan yolcu vapurunda kaptanın bulunduğu bölüme giren bir kişinin kaptanı rehin aldığını söyledi. Vapurun kontrolünü ele geçiren kişinin İzmit Körfezi'nde vapuru dolaştırdığını dile getiren Topaca, "Vapuru kaçıranların bir kişi olduğu net değil. Sadece kaptanın yanında bir kişi var. Güvenlik güçlerimiz olayla ilgili inceleme başlattı. Mürettebatla birlikte vapurda 21 kişi var" dedi.

 

Deniz otobüsünün kaptanı Habertürk TV'ye telefonla bağlanarak, "Çok detay veremeyeceğim. İzmit'ten kalktık. HPG tarafından gemi personeli, yolcusuyla beraber rehin alındı. Söyleyemeyeceğim istikamete doğru gidiyoruz. Silahlılar ve gemide bir miktar patlayıcı da var" dedi.

 

SON DAKİKA HABERLERİNİ KALDIRIN

 

Bu arada Habertürk Tv Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut kaçırılan gemiyle ilgili 'Ankara'dan son dakika haberlerini kaldırın talimatı aldıklarını' söyledi.

 

2 sahil güvenlik botu Adalar-Tuzla açıklarında seyir halinde olan deniz otobüsünü abluka altına almış durumda. Otobüs havadan da takip edilirken, bir hız teknesi ile iki zodyak bot, 20 dolayında polisle Yalova sahilinden denize açıldı.

 

ANKARA'YA ULAŞAN BİLGİLER

 

NTV Ankara Haber Müdürü Uğur Şevkat aktardı: "Resmi makamlar deniz otobüsünün 4 kişi tarafından kaçırıldığını belirtiyorlar. 3 botla takip ediliyor, 1 helikpotere hazırlık emri verilmiş durumda. Şu an için göz teması sağlanmış değil. Deniz otobüsünün 20 deniz mili süratle batıya doğru harekat halinde bilgisi de Ankara'ya ulaştı. Sahil güvenlik botlarının içinde olası bir müdahale için özel timler de bulunuyor..."

 

BAKAN ANKARA'YA DÖNÜYOR

 

Bu arada Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, olay nedeniyle Erzurum gezisini iptal ederek Ankara'ya dönme kararı aldı.