Uzman Çavuş Uğur Sert, geçen yıl Aralık’ta 3 kişiyle birlikte Diyarbakır Lice yolunda kaçırıldı. 2 gün sonra serbest bırakıldı. Olayın üzerinden 6 ay geçtikten sonra Sert, ordudan atıldı.

8 Aralık 2013 tarihinde Diyarbakır-Lice karayolunu kesen PKK'liler, 4 askeri kaçırdı. Kaçırma olayından sonra başlatılan operasyonlar ve siyasilerin araya girmesiyle kaçırılan askerler serbest bırakıldı. 6 ay önce kaçırılan ve serbest bırakılan askerlerden biri olan Uzman Çavuş Uğur Sert’e sicil notunun düşük çıkması yüzünden geçtiğimiz günlerde ordudan atıldığı bildirildi.

Sert’in ordudan atılmasıyla ilgili açıklama yapan Emekli Uzman Erbaşlar Derneği Başkanı Esef Merdoğlu, konunun Askeri İdare Mahkemesi’ne taşınacağını söyledi.

Haber Sol'da yer alan habere göre Merdoğlu, sicil notunun düşük çıkmasının sadece bahane olduğunu iddia ederek: Uzman erbaşlara 3 sicil amirleri tarafından her yıl sicil puanı verilir. Puanı 60’ın altında çıkanlar ordudan atılır. Bu işlem her mayıs ayında yapılır. Uğur Sert geçen yıl 96 puan aldı. Bu yıl ise toplam 5 takdir belgesi aldı. Ancak sicim puanı 60’ın altında çıktı diye ordudan atıldı. Biz buna anlam veremedik. yaptığımız araştırmada Sert’in çalıştığı 49. Mekanize Piyade Tugayı’nda çalışan 2 asker daha kaçırıldı. Bu kaçırılma olayından sonra bu kararın alındığı söyleniyor. Son kaçırma olayındaki askerler için de aynı uygulamanın yapılmasından korkuyoruz.