Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 15:30'da toplandı.

Toplantıda, korona virüsü salgınında artan vaka ve ölüm sayıları nedeniyle yürürlükte olan kısıtlamaların genişletilmesi ve ek tedbirler alınması bekleniyor.

Dün gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısında önlemlerin sıkılaştırılması için alternatifli senaryolar üzerinde durulduğu açıklanmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çeşitli seçeneklerin olduğu önerilerin kabineye sunulacağını söylemişti.

Çok sayıda uzman 28 gün kapanma çağrısında bulunurken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bilim Kurulu özellikle bu çerçevede yarından itibaren ramazanın başlamasıyla birlikte ne gibi tedbirler alınabilir, önerilerimiz neler olabilir diye genel kapsayıcı bir şekilde alternatifli bir hazırlık yapıldı. Yarın (bugün) Cumhurbaşkanımız başkanlığında Kabine Toplantısı’nda bu önerileri, kapsayıcı, alternatifli önerileri sunmuş olacağız. O çerçevede Sayın Cumhurbaşkanımız alınan kararları uygun gördüklerinde açıklarlar" demişti.

TOPLANTIDA ELE ALINACAK TEDBİRLER

Kabine toplantısında konuşulacağı belirtilen tedbirler şöyle:

Tam kapanma, Türkiye genelinde ya da kırmızı illerde seyahat yasağı, yüz yüze eğitimin devam ettiği illerle ilgili değerlendirme, ramazan ayı boyunca uygulanacak toplu iftar ve sahur tedbirleri, kamuda yeniden esnek çalışma modeli, özel sektörün uzaktan çalışmaya teşvik edilmesi.

Seyahat yasağının da gündeme gelmesi bekleniyor. Kısıtlama saatlerinin değiştirilmesi, ramazanda kafe ve lokantaların kapalı olması, hafta sonu yasaklarının devam etmesi, ramazan boyunca teravihler için camilerde geçen yıl uygulanan tedbirlerin uygulanması, kalabalık meydan ve caddelerin sınırlandırılması ve bayramda seyahat yasağı.