Gezi Parkı olayları sırasında Kabataş'ta eylemcilerinin saldırısına uğradığını iddia eden Zehra Develioğlu'nun 1 Haziran 2013 tarihine ait görüntüleri ortaya çıktı.

Yayınlanan görüntülerde, "Üzerleri çıplak, elleri deri eldivenli 70-100 kadar adamın ortasında kaldım" diyen Develioğlu'nun yanından bazı eylemcilerin geçtiği ancak saldırının gerçekleşmediği görüldü. Bunun üzerine genç kadının avukatı Abdurrahman Kayapınar, Al Jazeera'ye açıklama yaptı.

Kayapınar'ın yazılı açıklaması şöyle:

"Olayla ilgili yürütülen soruşturma aşamasında. Olayın meydana geldiği bölgede bulunan bir kısım mobese kameralarının tahrip edildiği, tahrip edilmeyen kısmının ise olay yerini kaydetmediği tespit edilmiştir. Bu itibarla olay yerine ait net teşhise müsait görüntülere ulaşılamamıştır. Basında yayınlanan kamera kayıtları da mobese kamerası kaydı olmayıp bu nedenle net ve belirgin görüntüler içermemektedir.

'MÜVEKKİLİME AİT OLMAYAN BEYANLAR'

Açıklamada ayrıca, basında Zehra Develioğlu'na ait olmayan bazı beyanlara yer verildiği vurgulanıyor:

'Basın yayın organları tarafından müvekkilime ait olmayan bir kısım beyanlar esas alınarak görüntülerin bu beyanları desteklemediği iddia edilmekte, müvekkilim etrafında kalabalık bir grup tarafından toplanılmış olması önemsiz bir olay gibi gösterilmekte, görüntülerin net ve belirgin olmamasından da istifade edilmek suretiyle müvekkilimin gerçek dışı beyanda bulunduğu yönünde bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır.



(Gerçek Gündem)