Manisa Salihli Hacıbektaşlı mahallesinde yapılmak istenen Jeotermal Elektrik Santral’e  (JES ) çevreciler karşı çıkmak için bir araya geldi. Sabah saatlerinde JES’in yapılmak istendiği bölgede bir araya gelen çevrecilere jandarma müdahale ederek biber gazı sıktı.

Ekoloji Birliği, bugün JES’e dikkat çekmek için Manisa Salihli ilçesi Hacıbektaşlı köyünde çadır nöbeti başlatmak istedi. Ancak sabah saatlerinde kurulan çadırlar jandarma tarafından yıkıldı.  

Ekoloji Birliği Yürütme Kurulu üyesi Metin Sert, yaşananlarla ilgili şunları söyledi:

“Halkla birlikte müdahaleye karşı koyuldu. Kol kola girerek direndiler. Ancak kontrol altına alınamayacak şekilde öfkelenen alandaki gençler, müdahaleye taş atarak karşı koymaya başladı. Bunun üzerine üzerimize gaz fişeği atılmaya başlandı. Dağılmalar olunca saldırı durdu. Şu an gözaltılarla ilgili net bir sayı elimizde mevcut değil. Gazlı müdahale sonrası bir kaç kadın sinir krizi geçirdi. Astımlı olan bir erkek baygınlık geçirdi ve hastahaneye kaldırıldı. Gözaltına alınan kişi sayısı kesin olmamakla birlikte 26 civarında olduğunu düşünüyoruz.”

Jandarma müdahalesi sırasında Salihli Çevre Derneği Başkanı Avukat Seçil Ege de gözaltına alındı.