Erzincan'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Tercan İlçe Örgütü, Yaylacık Köyü’nde bulunan bir düğün salonunda 1'inci Olağan Kongresi’ni gerçekleştirmek istedi.

Ancak jandarmanın salon sahibini tehdit etmesi nedeniyle kongre iptal edildi.

JANDARMADAN TEHDİT

HDP Erzincan İl Yöneticisi Murat Yücel, kongre için bütün resmi prosedürleri ve başvurularını yaptıklarını söyledi.

Kongrenin yapılacağı yer içinde anlaşma, kira kontratlarını da yaptıklarını belirten Yücel, 3 gün önce jandarmaların salon sahibine, “kesinlikle orayı o kişilere vermeyin, orada o kongreyi yaptırmayacağız” tehditlerinde bulunduğunu iddia etti.

MUHTARI DEVREYE KOYDU

Bunun üzerine salon sahibi ile görüştüklerini aktaran Yücel, “Salon sahibine, ‘herhangi bir sıkıntı yaşamayacaklarını, jandarmaların böyle bir yetkiye sahip olmadığını’ söyledik. Jandarmaya, yasal işlem başlatacağımızı söyleyince, suç işlediklerinin farkına vardılar. Jandarma bu kez köy muhtarını devreye koyarak, yine salon sahibine tehdit ve baskı uygulamaya başladı” iddiasında bulundu.

Jandarmanın engellemeleri sonucu kongrelerini gerçekleştiremediklerini ifade eden Yücel, İlçe Seçim Kurulu’nun salonun kapalı olduğuna dair tutanak tuttuğunu söyledi.

Kongrenin yapılması için ikinci bir başvuru yaptıklarını aktaran Yücel, ancak benzer tehditlerden dolayı gerçekleştiremediklerini ifade etti.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı