İzmir’in Konak, Çimentepe, Bornova, Buca, Narlıdere, Balçova ve Bayraklı ilçelerinde sabah saatlerinde birçok adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi.

Ev baskınlarında aralarında siyasetçilerin, Barış Anneleri, İzmir Kent Konseyi üyeleri ve ekolojistlerin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Ankara’da ise KESK Mali Sekreteri MYK üyesi Elif Çuhadar, gözaltına alındı.

Ev aramalarında kitap ve elektronik eşyalara el konulurken, gözaltına alınma gerekçesi ile ilgili ise bilgi edinilemedi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulanlardan bazılarının isimleri şöyle:

İzmir Kent Konseyi üyesi Kızbes Seyhan Aydın, HDK Ekoloji Meclisi üyesi Erol Akcan, İzmir Barış Anneleri meclisi üyeleri Behiye Yalçın, Hanife Polat ve Melahat Kuş, HDP İzmir İl yöneticisi Mahsun Koç, HDP Bayraklı İlçe Eşbaşkanı İsmet Akbulak, HDP Buca İlçe Yöneticisi Teyfik Boğa Kaplan, YAKDER üyesi Kerem Ay, İzmir Din Adamları Derneği üyesi Ferzende Deniz, DBP İl yöneticisi Haydar Tekin, üyeleri Dilek Bakış, Atiye Şahin, Ali İhsan Toprak, Bışar Arı, Mehmet Akdoğan, Çetin Çavdarcı ve SYKP Genel Merkez Yöneticisi Cavit Uğur.

KESK MYK ÜYESİ GÖZALTINA ALINDI

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Mali Sekreteri Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Elif Çuhadar da sabah saatlerinde evine yapılan polis baskınının ardından gözaltına alındı.

Çuhadar’ın 2014’te İzmir’de yapılan bir panel nedeniyle gözaltına alındığı belirtiliyor.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı