İzmir'de, il emniyet müdür yardımcılığı, şube müdürlüğü ve şube müdür yardımcılığı görevlerinden alınan 4 polis ile 1 başkomiser, "soruşturmanın gizliliğini ihlal ettikleri ve ses kayıtlarını yaydıkları" iddiasıyla açığa alındı.

Açığa alınan polislerin, tabanca ve kimlerini teslim ettikleri öğrenildi. İzmir'de açığa alınan 5 polis şefi, Liman Operasyonu'nu yürüten ekipte yer alıyordu.

İstanbul'da 17 Aralık operasyonunun ardından İzmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Emin Göktaş ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mehmet Erikoğlu'nun görev yeri değiştirilmişti. Ardından 7 Ocak'ta Liman İşletmeleri'ne yönelik düzenlenen yolsuzluk soruşturması kapsamında da Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik, Organize Şuçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın'ın görev yerleri değiştirildi.

İki Şube Müdürü ve Emniyet Müdür Yardımcısı son olarak İzmir'deki polis okullarında görevlendirildi. Bu kişilere yönelik sürdürülen müfettiş soruşturması sonrasında, açığa alınmalarına karar verildi. Bugün de Şevik, Aydın, Erikoğlu ile Göktaş ve bir başkomiser, polis kimleriyle tabancalarını teslim etti.

Polis amirlerine yönelik açığa alma talebinde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü Müfettişinin ise 2008 yılında suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda şüpheli olarak ifadesine başvurulan 1'inci Sınıf Emniyet Müdürü İsmail Kara olduğu ileri sürüldü. (f5 haber)