Genelkurmay  Başkanlığı İzmir Kadifekale Şehitliği'ndeki Türk Bayrağı'nın 150-200 kişilik bir grup tarafından indirilip yakıldığını iddia etmişti. 

Genelkurmay'dan yapılan açıklama İzmir Valiliği tarafından yalanlandı. Haberin yalanlanmasının ardından Genelkurmay Başkanlığı açıklamayı kaldırdı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesindeki "2014 Yılı Önemli Yurtiçi Olaylar" başlıklı bölümde, "Bölücü Terör Örgütüne müzahir 150-200 kişilik bir grup tarafından, İzmir Konak Kadifekale Şehitliği'nde bulunan bir Türk Bayrağı direğinden indirilerek yakılmıştır" açıklaması yer aldı.

Bu bilginin dün (çarşamba) internet sitelerinde haber olarak yer alması üzerine İzmir Valiliği tarafından hemen yazılı bir açıklama yapılarak bayrak yakıldığı iddialarının asılsız olduğu belirtildi.

Valilik açıklamasında, "Kadifekale bölgesindeki Şehitlikte bulunan bayrağın hiçbir şekilde indirilmesinin ve yakılmasının söz konusu olmadığı, yakın bir yerde bulunan kale sur içerisindeki başka bir bayrağın indirilmeye teşebbüs edildiği, ancak güvenlik kuvvetlerinin hızlı bir şekilde olay yerine intikal ettiği, bayrak indirme girişimini sonuçsuz bıraktığı, bayrağın yeniden göndere çekildiği ve iddia edildiği gibi hiçbir şekilde bayrağı yakma girişiminin de olmadığı anlaşılmıştır. Söz konusu eylemci grubun kaçış istikametindeki Kadifekale sur içi bölgesi ve ara sokaklarında yapılan detaylı aramalar neticesinde; bayrağı indirmeye teşebbüs olayına karışan 1993 doğumlu M.O. isimli şahıs ile birlikte bölgedeki olaylara karışan 19 şahıs olay saatlerinde yakalanarak gözaltına alınmış olup, gerekli yasal işlemlere başlanmıştır" denildi.

Valiliğin bu açıkmasının ardından, Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesindeki "2014 Yılı Önemli Yurtiçi Olaylar" başlıklı bölümde yer alan Kadifekale Şehitliği'ndeki bayrak indirip yakma açıklaması kaldırıldı.