Son zamanlarda basın açıklamalarına yönelik saldırıları ile gündeme gelen İzmir Emniyeti’ne, ortada herhangi bir gerekçe yokken Valilik özel arama izni verdi. 1 haftalık verilen arama iznine göre emniyet üst ve araç araması yapabilecek, eşyalara el koyabilecek.

İzmir Valiliği, 2559 Sayılı PVSK Kanunu ve Adli ve Önleme Arama Yönetmeliğinin maddeleri doğrultusunda, İzmir Emniyeti’ne özel arama izni verdi. İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, tarafından Valilik Makamına yazılan yazıda, İzmir’de provokatif eylemler yapılacağı iddia ediliyor.

10 İLÇEYİ KAPSIYOR

İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın ‘olur’ yazısıyla imzaladığı, izin Buca, Balçova, Bayraklı, Bornova, Gaziemir, Güzelbahçe, Çiğli, Karabağlar, Konak ve Narlıdere ilçelerini kapsıyor. 23 Şubat’a kadar geçerli olacak izne göre Emniyet, üst, her türlü toplu taşıma ve seyreden arabaların, özel kâğıtların ve eşyaların dahi aranması yapabilecek, el koyabilecek.

Yazıda şu ifadelere yer verildi “Ülkemizde son zamanlarda meydana gelen terör eylemleri nedeniyle ilimizde provokatif eylemler yapılacağı, eylemler sırasında bazı marjinal grupların şiddet eylemlerine tevessül edilebilecekleri, bu grupların üzerlerinde silah, kesici, delici, yaralayıcı, patlayıcı ve yanıcı maddelere bulunabileceği, güvenlik güçlerine taş, sopa, Molotof, havai fişekler vb. ile saldırı girişiminde bulanabilecekleri, kamı kurum ve kuruluşlarına, kamuya ve özel şahsa ait araçlara zarar verebilecekleri değerlendirilmektedir” denildi.

DAVUTOĞLU '81 İLİ ELE ALAN YENİ GÜVENLİK ANLAYIŞINI YAYGINLAŞTIRIYORUZ' DEMİŞTİ

Davutoğlu: "Her bir ilimiz bundan sonra valimizin koordinasyonunda bu değişen güvenlik şartlarıyla ilgili olarak o ilde münhasıran alınması gereken tedbirleri görüşecekleri bir mekanizma oluşturulmuştur. Güvenlik toplantıları her hafta yapılmaktadır. Her ilimizin özel ihtiyaçları var. Genel güvenlik konsepti dışında bu farklılaşan illerde duyulan ihtiyaçları da, 81 ille ilgili olarak söylüyorum, ele alan yeni güvenlik anlayışını yaygınlaştırıyoruz. Bununla ilgili çeşitli çalışmalarla sürekli hazırlık içinde olacağız" demişti.


(Kaynak: Evrensel)