İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alınıp sevk edildikleri adliyede nöbetçi mahkemeye sevk edilen 19 kişiden 8'i tutuklandı, 11 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

Gece saat 00.30 sıralarında biten mahkemede zanlılardan, DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası 3 No'lu Şube Başkanı Cafer Konca, Şube üyeleri Necip Binici, Cafer Alt, Memiş Sarı, Yakup Yıldırım, Kültür Daire Başkanlığı çalışanı Tülay Tümay, Belediye Halkla İlişkiler Şube Müdürü görevlisi Pınar Çalışkan ve Kültür Daire Başkanlığı çalışanı Cengiz Başkurt tutuklandı.

 

SERBEST KALANLAR

 

ESHOT Genel Müdür Yardımcısı Tufan Eker, İZULAŞ ve İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanı Zeliha Gül Şener, ESHOT Genel Müdürü Faruk Alçelik'in de aralarında bulunduğu, Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve ESHOT encümeni eski üyesi İrfan Aras, ESHOT eski Genel Müdür Yardımcısı İsmet Halim Gürsoy, ESHOT Destek Hizmetleri Daire Başkanı Besim Gültekin, ESHOT Satın Alma Daire Başkanı İbrahim Tuz, ESHOT Strateji Geliştirme Daire Başkanı Turgay Akkaya, ESHOT encümeni üyesi Hüseyin Ercan, ESHOT encümeni eski üyesi, Karşıyaka Spor Kulüp Başkanı Hüseyin Çalışkan ve ESHOT Yapı Tesisleri Dairesi Eski Başkanı Rafet Bayram olmak üzere 11 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

"BAŞIMIZDAKİ KARA BULUTLAR DAĞILIP GİDER"

 

Akşam saatlerinde adliye önüne gelerek mahkeme sonucu beklemeye başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, karar açıklanınca açıklamada bulundu. 11 Büyükşehir Belediye bürokratının serbest kalmasına sevindiklerini fakat; 3 belediye çalışanının da tutuklanmasından ötürü buruk bir sevinç yaşadıklarını belirten Başkan Kocaoğlu, "Sanıyorum tutuklanan 4 arkadaşımızda önümüzdeki günlerde serbest bırakılır. Bugün de büyükşehir belediyesindeki bürokrat arkadaşlarımız mahkemeye çıkacaklar. Onların da biran evvel hepsinin serbest bırakılması bizim dileğimiz. Zaten arkadaşlarımızın her zaman yanındayız. Bir suçlarının günahlarının olmadığına hem biz hem de bütün İzmir halkı biliyor inanıyor. Sanıyorum bilgi kirliliğinden ötürü İzmir Büyükşehir Belediyesi böyle bir süreç yaşıyor. Umuyorum bu son olur. Ayrıca içerde yatan 4 arkadaşımız onlar da en kısa zamanda serbest bıakılır. Başımızdaki karabulutlar da dağılır gider. Hep birlikte İzmirli hemşehrilerimize hizmet etmeye devam ederiz" diye konuştu.

 

"Beni de alsınlar" şeklindeki sözlerinin kendisine hatırlatması üzerine Başkan Aziz Kocaoğlu, "Beni de alsınlar şeklinde bir şey demedim. Bir söylediğimi sürekli tekrarlamıyorum onu ta başlangıçta söylemiştim. Altı ay önce söylemiştim. Biz adaletin hepimize lazım olduğunu adaletin gerçekleşmesini istiyoruz. Teşekkür ediyorum" dedi.