İzmir’in Karabağlar ve Urla ilçelerinde orman yangını çıktı. Urla’da bir mahallenin tahliyesine başlanırken Karabağlar’daki yangın söndürme çalışmalarının rüzgar nedeniyle güçlükle ilerlediği belirtildi.

Karabağlar ilçesine bağlı Tırazlı Mahallesi yakınındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangına 4 helikopter ve 15 arazözle müdahale ediliyor. Rüzgar nedeniyle alevlerin yayılma ihtimalinin bulunduğu, ekip sayısının artırılacağı öğrenildi.

Urla’da ise Yağcılar ile Demircili mahalleleri arasındaki alanda orman yangını çıktı. Yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle Demircili Mahallesi yönüne ilerledi. Yangına, 3 yangın söndürme helikopteri ve 14 arazözle müdahale ediliyor. Yangını söndürmek üzere çevre illerden takviye ekiplerin istendiği öğrenildi.

Urla Kaymakamı Önder Can,yangın nedeniyle yoğun duman altında kalan Demircili Mahallesi’nde tahliye çalışması başlatıldığını açıkladı.

PAKDEMİRLİ: 60-70 KİLOMETREYE VARAN RÜZGAR ALTINDA ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Tırazlı Mahallesi’ndeki ekiplerin söndürme çalışmalarını helikopterle havadan denetledi. Pakdemirli, daha sonra Tekketepe Gözetleme Kulesi’nde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Rüzgar nedeniyle helikopterlerin müdahalesinin kolay olmadığını dile getiren Pakdemirli, “Biz de helikopterle yangın bölgesine inerken ufak bir tehlike geçirdik. Şartlar çok zor. Şu anda saatte 60-70 kilometreye varan rüzgar altında çalışmaya devam ediyoruz. Orman Genel Müdürümüz bölgeye intikal etti ancak olumsuz hava şartlarından dolayı iniş sağlayamıyor” dedi.

Yangın 20-30 hektarlık alanı etkilediğini aktaran Pakdemirli, “40 üzerinde arazöz, 8 helikopterle yangına müdahale ediyoruz. Onlarca iş makinesi ve ciddi anlamda personelle müdahale ediliyor. Yangın büyük bir yangın olmamakla beraber rüzgarın yangını taşıma potansiyeliyle ciddiye almamız gereken bir yangın. Orman teşkilatı tüm ekipleriyle burada” diye konuştu. Pakdemirli, yangının 100 hektarlık alanı etkilediğini açıkladı.

Sabuncubeli’nde ve Buca’da çıkan yangınların söndürüldüğünü söyleyen Bakan Pakdemirli, Urla Yağcılar’da çıkan yangının da kontrol altına alınması için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.