Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız İzmir’deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ege Doğumevi ek binasında hasar olmasına karşın hizmete devam edildiğini söyledi.

Hastane binasının duvarlarında derin çatlaklar olduğunu belirten Bacaksız, “Sağlık personelinin ve hasta vatandaşların can güvenliğinin tehlikeye atılması son derece endişe vericidir” dedi.

Bacaksız, sağlık çalışanlarının ve yurttaşların güvenliği için önlem çağrısı yaptı.

İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı da, İzmir’de deprem sonrası yalnızca Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi’nin tahliye edildiğini, bazı hastanelerden ise çatlaklar olduğuna dair duyumlar aldıklarını söyledi.

Cumhuriyet’in haberine göre Çamlı, “Acil serviste arkadaşlarımız hastalara bakıyorlar. Ege Hastanesi’nde bir yoğunluk var, çünkü deprem bölgesine yakındı. Ancak hastalarla ilgili bir sıkıntı yok. 9 Eylül, Ege, Yeşilyurt, Tepecik ve Bozyaka hastanelerinde hastalarımıza bakılıyor” dedi.

DIŞARIDA KALANLARA MASKE VE MESAFE UYARISI

Hastanede koronavirüs tedavisi gören hastalara ilişkin sıkıntı bulunmadığını belirten Çamlı, dışarıda kalanların maske ve mesafe önlemine uymaları çağrısı yaptı.