İzmir'de cami hoparlörlerinden İtalya partizan marşı Çav Bella çalınmasına ilişkin yürütülen soruşturmada bir kişi gözaltına alındı.

ANKA'nın aktardığı habere göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir’deki bazı ilçelerde bulunan camilerin hoparlörlerinden Çav Bella adlı şarkının çalınmasıyla ilgili görüntüleri Twitter hesabından paylaşan CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir’in gözaltına alındığını açıkladı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "İzmir ilindeki birçok caminin hoparlörlerinden aynı anda ezan yerine İtalyanca bir parçanın çalındığı ve sosyal medyada ilgili videoların yer aldığı yönündeki haberlerin yayınlanması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturmada bir danışmanlık şirketinde yönetici olarak görev yapan Banu Özdemir Türk Ceza Kanunu'nun 216/3 maddesi kapsamında 'Dini değerleri alenen aşağılamak' suçundan gözaltına alınmıştır" denildi.

BirGün’ün aktardığına göre, aynı soruşturma kapsamında 1 kişinin daha gözaltına alındığı ve bu kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi.