İzmir’de cami hoparlörlerinde Çav Bella şarkısının ardından şimdi de sözleri Aşık Mahsuni Şerif’e ait, Selda Bağcan’ın seslendirdiği “Yuh Yuh” şarkısı çalındı. Minarelerden iki gün üst üste şarkı çalınması üzerine müftülük merkezi ezan sistemine geçici olarak son verildiğini açıkladı.

İzmir Müftülüğü’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“20 Mayıs Çarşamba günü İlimizdeki bazı camilerimizin hoparlörlerinden yapılan müzik yayınından sonra bugün de yine Bornova ve Bayraklı ilçelerimizdeki bazı camilerimizde de yine aynı tarzda bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Yaşanan bu olayın ardından da konu adli mercilere intikal ettirilmiştir. Diğer taraftan söz konusu saldırılar aydınlığa kavuşturulana kadar, tedbir amaçlı olmak üzere İzmir’de merkezi ezan sistemi uygulamasına geçici bir süreyle son verilmiştir.”

SELDA BAĞCAN’DAN TEPKİ

Şarkıcı Selda Bağcan’ın seslendirdiği “Yuh Yuh” parçasının cami hoparlöründen çalınmasına Bağcan da tepki geldi. Bağcan, “İzmir’de cami hoparlörlerinden benim şarkımı dinletmişler. Tamamen provokatif bir eylem. Ülkeyi bir yerlere çekmeye çalışıyorlar. Şiddetle kınıyorum,” açıklamasını yaptı.

Öte yandan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, önceki gün cami hoparlörlerinden çalınan “Çav Bella” için “provokasyon” değerlendirmesini yapmışlardı. Yücel, konu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıklamıştı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise olayla ilgili CHP’yi hedef almıştı.